Afbeelding

Zorgverzekering in Doetinchem: Inwoners betalen 5% meer premie dan gemiddeld

Partnerbijdrage

Inwoners van Doetinchem betalen voor hun zorgverzekering in 2023 gemiddeld 5 procent meer premie dan de gemiddelde Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Overstappers uit Doetinchem betalen gemiddeld 156,22 euro per maand voor hun zorgverzekering. In heel Nederland betalen overstappers gemiddeld 149,12 euro per maand.

Inwoners Doetinchem vaker aanvullend verzekerd
“Eén van de verklaringen voor de hogere premie in Doetinchem is dat de inwoners relatief vaak één of meerdere aanvullende zorgverzekering afsluiten”, legt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl uit. “60,23 procent van de Doetinchemmers heeft aanvullende zorgverzekeringen, tegenover 58,68 procent in heel Nederland.”

Zorgverzekering Doetinchem minder vaak met verhoogd eigen risico
Verder verhogen inwoners van Doetinchem minder vaak het eigen risico, waardoor ze ook een hogere premie betalen. Overstappers uit Doetinchem kozen in 34,46 procent van de gevallen voor een verhoogd eigen risico. In heel Nederland deed 38,21 procent dat. Doetinchemmers die wel het eigen risico verhoogden, kozen meestal het maximale eigen risico van 885 euro. Dat deed 29,38 procent.

Veel combinatiepolissen in Doetinchem
Tot slot valt op dat in Doetinchem meer combinatiepolissen zijn afgesloten voor het jaar 2023. 22,4 procent koos daarvoor. Landelijk deed 20,38 procent dat. Dat er in 2023 sowieso relatief veel combinatiepolissen werden afgesloten, komt vooral doordat het label VinkVink van Menzis met haar combinatiepolissen één van de goedkoopste basisverzekeringen aanbood. Overigens is volgens cijfers van Vektis zorgverzekeraar Menzis traditioneel de grootste zorgverzekeraar in Doetinchem.

Dit artikel wordt u aangeboden door Geld.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier