Vier politici achter tafels.
Vier politici achter tafels. Foto: Hans Elbers

Wordt de stem van jongeren wel gehoord?

Politiek

Doetinchem - Het online radiostation Get A Grip vertegenwoordigt de stem van de jongeren. Maar, wordt die stem wel gehoord door de politiek? Om dat uit te zoeken kwamen prominente leden uit de lokale politiek naar WerkRaat, de thuisbasis van getagrip.fm aan de Melkweg in Doetinchem.

Naast Kaya van den Dikkenberg (Jong), Martine Doppen (Groen Links), Loes ten Dolle (D66) en Charlotte Brand (PvdA) was ook burgemeester Mark Boumans (VVD) ‘online’ aanwezig en bereid kritische vragen te beantwoorden en de discussie aan te gaan.

Veel jongeren voelen zich onvoldoende gehoord en nog minder begrepen, niet door de landelijke, maar ook niet door de lokale politiek. Vandaag konden ze zich hierover uitspreken en horen hoe de politiek dit zelf ziet.

‘We worden niet gehoord’

Het werd een prettige bijeenkomst waarbij goed geluisterd werd naar de zorgen en de vragen die werden gesteld; Bij jongeren heerst het gevoel dat ze niet gehoord worden en dat ‘Den Haag’ ook niet goed weet wat deze groep van de overheid verwacht. Met vragen als “Er zijn geen betaalbare huizen voor jongeren” of “Nederland en de EU: wat hebben wij daar aan?” werd de toon gezet: ze ervaren geen tastbaar, aansprekend beleid waarin met hun wensen en idealen rekening wordt gehouden.

Get a Grip

Get A Grip wil als sociaal mediabedrijf ‘De stem van de jongeren’ vertegenwoordigen; Dagelijks maken jongeren en jongvolwassenen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt hier radio voor een groeiende groep luisteraars. In gesprekken met hen en de zorgteams op de achtergrond, blijkt er behoefte aan meer steun en coördinatie vanuit de politiek. Door dit vandaag samen met de huidige of toekomstige ‘beslissers’ te bespreken, hopen ze dat hun stem ook in de verschillende fracties gehoord wordt en er beleid wordt gemaakt op hun wensen en behoeften.

Top-5

In een ‘politiek neutraal’ debat werd een Top-5 samengesteld van onderwerpen en doelstellingen die ze duidelijker op de lokale politieke agenda terug willen zien. De aanwezige gasten beloofden deze punten, voor zover ze het voor het zeggen krijgen natuurlijk, zeker mee te gaan nemen in de komende periode.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier