Op pad met de Doetinchemse Deug Dames. Foto: PR
Op pad met de Doetinchemse Deug Dames. Foto: PR PR

Rode Taart van verdienste voor afvalprikkende dames

Politiek

DOETINCHEM - Niet elke maand komt de Rode Taart van de PvdA in het nieuws. Maar de Doetinchemse Deug Dames, Dian Hakvoort en Jacqueline Kiwitz, verdienen naast een heerlijke rode taart van Bakkerij Kaspers ook de erkenning voor hun harde werk.

Dian Hakvoort en Jacqueline Kiwits maken vele uren in de week hun wijk Schöneveld stukken schoner en netter. Hun beweging, de Doetinchemse Deug Dames, is vooral een initiatief van aanpakken en handen uit de mouwen om zo zwerkafval op te ruimen. Dian zegt hierover: “Het officiële ledenaantal van de DDD is vier, maar onofficieel zijn het er veel meer. En het makkelijke is, iedereen kan het. Je hoeft alleen maar te kunnen bukken. Want als je kan bukken, kan je het ook oprapen.”
Afgelopen vrijdag is de PvdA met een aantal raadsleden en kandidaat raadsleden meegelopen om met eigen ogen te zien, hoe het gaat en waar verbetering zit. Natasja Veldhuis van de PvdA: “Het is ongelofelijk wat een afval er hier ligt. En niet alleen in deze wijk en bijna elke wijk is het raak. We moeten niet alleen vaker zelf de handen uit de mouwen steken, maar door kleine simpele aanpassingen vanuit de gemeente kunnen we zwerfafval verminderen. Dankzij de inzet van Dian en Jacqueline, en van meerdere andere initiatieven waaronder Anna Hoeve en Elver, blijft deze buurt opgeruimd.”
“Deze taart past perfect in de Maand van de Duurzaamheid” geeft Maarten op de Weegh, fractievoorzitter PvdA, aan. Tijdens deze maand hebben we als PvdA extra aandacht voor Duurzaamheid. Met onder andere deze taart, groene voorstellen van ons tijdens de afgelopen begroting zoals de Zonnepanelen boven parkeerplaatsen en een groen en duurzame binnenstadsdistributie kleuren we deze maand groen. We blijven ieder weekend zelf afval prikken, ongeacht welke maand het is, en bezoeken later deze maand nog een aantal windmolens in de regio. Dit zodat we met eigen ogen kunnen zien en horen wat windmolens nu echt betekenen voor de natuur, de omgeving maar vooral als je er bij in de buurt woont. Niet besluiten vanaf het gemeentehuis, maar met de voeten in klei met mensen praten. Zo maak je besluiten.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier