Goederentrein. Foto: Pixabay
Goederentrein. Foto: Pixabay Pixabay

PvdA start petitie tegen Noordtak door de Achterhoek

Politiek

DOETINCHEM - Wel of geen nieuw goederenspoor dwarsdoor de Achterhoek en Twente? Door de aangenomen motie in de Tweede Kamer op initiatief van VVD, D66 en CDA gaat nu onderzocht worden of de Noordtak van de Betuweroute er toch moet komen. Deze route zou dwars door de Achterhoek en door Twente gaan lopen.

Het nieuwe goederenspoor zou volgens de ruwe schetsen langs de A18 gaan lopen tot aan Varsseveld, om via Lichtenvoorde en Groenlo bij Eibergen uit te komen om weer parallel aan de N18 richting Twente te gaan. Daarbij lijkt een doorkruising van het natuurgebied bij Heelweg onvermijdelijk. Ook zal er een oplossing moeten komen voor het nieuw te bouwen ziekenhuis langs de A18.
Volgens Maarten op de Weegh, fractievoorzitter voor de PvdA, lijkt dit nieuwe onderzoek tegen eerdere afspraken in te gaan. “De route heeft voor ons als regio geen enkel voordeel. Het doorkruist veel natuur, gaat zorgen voor veel overlast en mensen zullen gedwongen hun huis uit moeten. Er zouden vier alternatieven onderzocht worden en nu lijkt alleen deze op tafel te liggen.”
“Overbodig, onnodig en dus onacceptabel”, vervolgt Maarten op de Weegh. Vandaar dat de PvdA samen met andere Achterhoekse afdelingen een petitie is gestart. “Naast dat we begin van deze week contact hebben met onze fractie in de Tweede Kamer voor verdere uitleg en hopelijk steun, vonden we dat we een luid en duidelijk signaal moesten afgeven uit de Achterhoek. En dat doen we met deze petitie.”
De petitie is in de eerste 24 uur al bijna 500 keer ondertekend en de teller loopt gestaag door. Ondertekenen kan via geennoordtakbetuweroute.petities.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier