Patrick Moors en Rosa Giesen. Foto: PR
Patrick Moors en Rosa Giesen. Foto: PR PR

Patrick Moors lijsttrekker: Gemeentebelangen Doetinchem

Politiek

DOETINCHEM - Patrick Moors is opnieuw lijsttrekker van de lokale partij Gemeentebelangen Doetinchem (GBD) voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen.

Door Bert Vinkenborg

Moors (44) is, doordat hij in het toenmalige St. Jozefziekenhuis ter wereld kwam, een ‘geboren Doetinchemmer’. Zijn ouders woonden destijds in Zeddam en waren in het toenmalige bedrijf Frans Moors Reizen actief. Toen hij acht jaar was kwam hij samen met zijn moeder naar Doetinchem en bleef daar. In zijn studietijd in Doetinchem en Arnhem kluste hij bij in de horeca en werkte na het behalen van zijn diploma nog zeven jaar in die bedrijfstak. Al ruim 18 jaar is Moors ondernemer en directeur/ eigenaar van enkele bedrijven in onder meer de bouwbranche.

Sinds acht jaar is hij lid en tevens medeoprichter van GBD en heeft samen met Rosa Giesen voor zijn partij zitting in de gemeenteraad. De rol van GBD omschrijft Moors als: “Voor ons is het belangrijk dat we een betrouwbare partij zijn en constructief meewerken. Dat betekent niet dat we het altijd met de coalitie eens waren.”
De door GBD bereikte recente wapenfeiten in de bijna afgelopen raadstermijn omschrijft hij als volgt. “In het afgelopen jaar zijn door onze amendementen enige zaken in de begroting veranderd of toegevoegd. De twee belangrijkste waren 100.000 euro extra voor speeltuinen en verder verbeteringen aan het onderhoud van wegen voor een bedrag van bijna 300.000 euro.”
De Kinderraad was ook een initiatief van GBD.

Als plannen voor de toekomst noemt Moors het verbeteren van de communicatie van de gemeente en vanuit de raad. Die kan en moet volgens hem beter. Iedere burger moet het zonder veel moeite kunnen begrijpen. Ambtelijk taalgebruik moet vermeden worden. Het standpunt over windmolens is dat GBD tegen is zolang de risico’s niet voldoende in kaart zijn gebracht. Verder moeten jongeren meer bij de politiek worden betrokken en mee kunnen praten. Moors: “We moeten goed naar die groep kijken, want dat is de toekomst.”

Over de stijl van GBD: “Verruwing van de politieke discussie is niet onze stijl. Als lokale partij doen we het op onze manier en die is anders.”

Voorafgaand aan het opstellen van het verkiezingsprogramma heeft GBD een enquête gehouden om nog beter te kunnen peilen wat bij de mensen leeft. Veiligheid in het algemeen en vooral ook in de wijken is er daar één van. Parkeren en parkeertarieven zouden volgens GBD anders georganiseerd moeten worden. Cameratoezicht in het uitgaansgebied staat ook op de wensenlijst.

De top 3 van de GBD-kandidatenlijst (Patrick Moors, Rosa Giesen en Marcel Zaaijer) is ongewijzigd gebleven. De kandidatenlijst telt 11 namen waarvan 3 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de kandidaten is 41 jaar.

Omdat een lokale partij niet kan terugvallen op een centrale zoals de grote landelijke partijen maakt men gebruik van het landelijke kennispunt voor lokale partijen voor kennis en trainingen. Een nadeel van lokale partijen is volgens Moors de financiering, dus geen dure tv-spotjes en reclame.

Kernwaarden
De kernwaarden die GBD naar de kiezers wil uitdragen zijn Geloofwaardig, Begrijpelijk en Dichtbij; met dezelfde beginletters als de partij.

Op de vraag of hij zich kan voorstellen dat GBD in een volgende raadstermijn onderdeel van de coalitie wordt laat Moors daar weinig twijfel over bestaan. “Daar streven we juist naar. In de bijna afgelopen termijn hebben we bewezen een betrouwbare partner te zijn. Als je wat wilt bereiken is het heel belangrijk onderdeel van de coalitie te zijn.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant