Spoorlijn.
Spoorlijn. Pixabay

Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken laat zich in Doetinchem bijpraten over Noordtak

Politiek

DOETINCHEM - Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken brengt maandagmiddag 28 februari een werkbezoek aan Doetinchem om zich ter plaatse te laten informeren over de grote bezwaren die in onze regio leven tegen de aanleg van een Noordtak van de Betuwelijn dwars door de Achterhoek en Twente. 

Vorige maand al sprak zij met een aantal D66-fractievoorzitters en wethouders uit de Achterhoek en Twente over deze kwestie. Naar aanleiding van dat gesprek heeft ze vervolgens Kamervragen gesteld aan de Staatsecretaris van Infrastructuur & Waterstaat Vivianne Heijnen. Zij vroeg onder andere of niet alleen vanuit randstedelijk oogpunt wordt gedacht, maar ook het maatschappelijk en economisch belang van de regio wordt meegenomen in het onderzoek naar nut en noodzaak van de spoorlijn en ook of als alternatief onderzoek wordt gedaan naar een noord-oostwaartse verbinding op het spoor in Duitsland. 

Op 24 januari is in een extra vergadering van de Achterhoekraad met algemene stemmen de motie “Geen noordtak door de Achterhoek” tegen de komst van de spoorlijn aangenomen, waaruit blijkt dat de bezwaren breed leven in onze regio. 

Dat de bezwaren ook Den Haag bereikt hebben, blijkt uit het feit dat deze week ook Staatsecretaris van Infrastructuur & Waterstaat Vivianne Heijnen en SP Tweed Kamerlid Mahir Alkaya op bezoek zijn geweest in Doetinchem om zich over het dossier te laten informeren. 

Lisa van Ginneken zal ontvangen worden in de raadszaal van het stadhuis van Doetinchem en zal daar spreken met onder meer Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem, tevens voorzitter Regio Achterhoek, wethouder Rens Steintjes, tevens voorzitter van de Thematafel Mobiliteit Regio Achterhoek, Joram van Donk, Adviseur Public Affairs en Lobby Regio Achterhoek en een aantal vertegenwoordigers van D66 Achterhoek. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant