Gemeenteraadsverkiezingen. Foto: PR
Gemeenteraadsverkiezingen. Foto: PR Lidewij Mulder

Doetinchem zet stemhulp mijnstem.nl in

Politiek

DOETINCHEM - Op 14, 15 en 16 maart is het zover: iedereen vanaf 18 jaar mag stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Maar welke partij moet je nu kiezen? Inwoners van de gemeente Doetinchem kunnen met de stemhulp mijnstem.nl/doetinchem bepalen welke partij hun standpunten het beste vertegenwoordigt.

Burgemeester Mark Boumans geeft aan: “Uit onderzoek weten we dat een stemhulp helpt om zo veel mogelijk kiezers naar het stemlokaal te krijgen. Het geeft mensen goed inzicht en helpt hen een keuze te maken. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen heeft maar de helft van onze inwoners gestemd. Dat moet echt beter! De gemeente zorgt namelijk voor heel veel zaken die direct in de leefomgeving van onze inwoners spelen. De gemeenteraad beslist hierover. Zij moeten toch zo breed mogelijk de mening van alle inwoners vertegenwoordiging.”

Mening geven via stellingen

In de stemhulp mijnstem.nl kunnen kiezers reageren op stellingen door via een schuifbalk aan te geven of ze het eens of oneens zijn met de stelling. Ook kun je per stelling meer informatie vinden over de standpunten van de verschillende partijen over het onderwerp. Na het invullen ziet de kiezer meteen welke partij het beste overeenkomt met zijn eigen standpunten.

Daarnaast heeft iedereen een verkiezingskrant in de brievenbus gekregen en is er op de website doetinchem.nl/verkiezingen allerlei extra informatie te vinden.

Iedereen moet makkelijk kunnen stemmen

Alle kiezers moeten kunnen stemmen; ook mensen met een beperking. Daarom is bijvoorbeeld een kieslijst in braille, een verkiezingskrant in simpele taal en verschillende filmpjes beschikbaar. Dit jaar zijn er voor het eerst zogenaamde ‘Prokkelduo’s’ aanwezig bij een paar stembureaus. Mensen met een beperking zijn stembureaulid en worden als het nodig is ondersteunt door een ander stembureaulid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant