Kaya van den Dikkenberg schudt de hand van burgemeester Boumans tijdens de nieuwjaarsreceptie. Foto: Roel Kleinpenning
Kaya van den Dikkenberg schudt de hand van burgemeester Boumans tijdens de nieuwjaarsreceptie. Foto: Roel Kleinpenning

Kaya van den Dikkenberg verlaat fractie LBD

Politiek

DOETINCHEM - Het verhaal deed al de ronde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in Amphion. Kaya van de Dikkenberg (24) zou de fractie van Lokaal Belang Doetinchem verlaten en haar zetel meenemen. Wij vroegen Kaya om een verklaring.

Door Bert Vinkenborg

“Er was een verschil van inzicht op politiek vlak. Ik wil graag laten zien wie ik ben en opkomen voor waar ik voor sta, en ik voel mij gesteund door de voorkeursstemmen die ik heb gekregen bij de verkiezingen. Hier ben ik heel dankbaar voor.”

Over haar ambities in de politiek:

“Ik wil mij graag inzetten voor jongeren, waaronder de maatschappelijke diensttijd (MDT), die mij zelf veel gebracht heeft; meer zelfvertrouwen en meer mijn eigen mening durven geven. Ik gun het andere jongeren ook om zichzelf te kunnen ontwikkelen en tegelijkertijd een ander te helpen. Daar wordt de samenleving alleen maar beter van, en het verbindt jongeren met verschillende achtergronden op een hele mooie, laagdrempelige manier met elkaar. Daarnaast wil ik mij inzetten tegen pesten en voor toegankelijkheid. Zoals ik ook tijdens mijn stemverklaring over energiebesparing door gesloten winkeldeuren opkwam voor mensen waarvoor het lastiger is om binnen te komen bij gesloten winkeldeuren.”

Over haar relatie met de eenmansfractie LBD: “Ik wens Lokaal Belang Doetinchem veel geluk en succes toe en hoop dat wij op een respectvolle manier met elkaar kunnen omgaan in de raad. “ 

De wegen van LBD en van den Dikkenberg scheiden zich met onmiddellijke ingang.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier