Kaan Ozerdogan (links) volgt tijdens de training de verrichtingen van Majd (midden) en Thijn (foto Roel Kleinpenning)
Kaan Ozerdogan (links) volgt tijdens de training de verrichtingen van Majd (midden) en Thijn (foto Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning )

'Het plezier staat boven alles'

  Sport

Doetinchem - Waar jonge voetballers vaak dromen over een profcarrière, daar begon Kaan Ozerdogan zijn eigen voetbalschool. “Ik heb mijzelf altijd willen ontwikkelen.”

door Hans Hissink

Kaan Ozerdogan, 21 jaar, heeft gevoetbald bij VIOD en Kilder, begint binnenkort met de trainersopleiding UEFA C Youth en heeft zijn eigen voetbalschool. Vanaf 2018 concentreert hij zich volledig op zijn trainerscarrière. “In 2016 werd ik bij VIOD gevraagd of ik een team wilde gaan trainen. Dat werd de E8. Nu train ik voor het tweede jaar VIOD onder 14-1.”

Coronaperiode

Het idee om een voetbalschool te beginnen kwam door de coronaperiode. “Jongeren zitten veel binnen en zijn misschien alleen maar aan het gamen. Ik heb toen een bericht op Facebook gezet waarin ik individuele voetbaltraining aanbood. Al snel kwamen er aanmeldingen binnen. Voetballers uit Doetinchem die bij VIOD en DZC’68 voetballen, maar ook uit Enschede en Nijmegen. Dat was het begin van de voetbalschool.”

Kaan geeft zijn trainingen op Sportpark De Tol in Kilder. “Ik ken SV Kilder omdat ik er zelf gevoetbald heb. Het is een fantastische club en ik ben blij dat ik daar terecht kan, ze gunnen het mij. Als tegenprestatie geef ik één keer in de week techniektraining bij de jeugd.”

De jonge, ambitieuze trainer uit Doetinchem studeert voor commercieel medewerker aan het Rijn IJssel College in Arnhem en werkt bij Ziggo. Hij heeft zichzelf altijd willen ontwikkelen. “Ik kijk heel veel voetbalwedstrijden en let dan bijvoorbeeld goed op hoe een team speelt. Ook ga ik regelmatig bij de jeugd van De Graafschap kijken hoe daar een training eruit ziet.”

Veel jonge voetballers die getraind worden door Kaan worden zienderogen beter. “Met spelers praat ik bijvoorbeeld over hoe zij een bepaalde actie moeten maken, maar ook wat zij moeten doen als ze rechtsbuiten staan. Daarnaast leg ik uit waarom een linksbenige voetballer beter aan de rechterkant kan spelen. Kortgeleden sprak ik een ouder die vertelde dat zijn zoon als voetballer zo gegroeid was sinds hij bij mij traint. Dat is fijn om te horen. Dat ligt dus echt aan de oefenstof en aan de individuele begeleiding, iedereen krijgt daardoor veel aandacht.”

Kaan Ozderdogan verklapt één van zijn dromen. “Ik droom er wel eens van dat spelers die ik train of getraind heb in het betaalde voetbal terecht komen. Zelf wil ik als trainer uiteraard ook hogerop, maar wel stap voor stap.

Voetballers van 6 tot 17 jaar kunnen zich aanmelden bij KOVoetbalschool. Ieder vrijdagavond traint Kaan van 18.00 – 19.00 uur de jongste jeugd en van 19.00 – 20.00 uur de bovenbouw op sportpark De Tol in Kilder. “Er wordt individueel getraind en in groepen van maximaal vijf. Het plezier staat hierbij boven alles,” besluit Kaan.

kofootballcoach.com

Meer berichten