Foto: Patrick Jansen

Start to BMX bij FCC de IJsselcrossers

  Sport

Doetinchem - Bij FCC de IJsselcrossers hebben volwassen in de maand mei kennis kunnen maken met de sport BMX. 

Tijdens de drie proeflessen van anderhalf uur hebben de rijders ervaren dat de BMX sport tof, snel en uitdagend is. Door de verschillende technieken die de rijders hebben geleerd van trainer Daryl zijn hun fietsvaardigheden verbeterd waarvan ook wordt geprofiteerd op de racefiets, mountainbike en stadsfiets. 

De technieken die tijdens de les behandeld werden zijn onder meer het leren starten door middel van de juiste houding, timing en beweging en hoe je goed door bochten rijdt en hoe het veren (pumpen) op de fiets werkt. Na twee lessen hadden de deelnemers deze technieken goed onder de knie en kwam het springen aan bod. 

“Als mountainbiker vind ik Start to BMX een mooie aanvulling om technisch beter te worden”, reageert een van de deelnemers. “Op steeds meer MTB-routes in Nederland liggen pumpsecties, waardoor het pumpen heel goed van pas komt. Maar ook algemene fietsbeheersing zoals balans en snel draaien en keren heb je veel aan als mountainbiker.” 

Een andere leerling:  “Ik doe mee aan Start to BMX omdat mijn zoon ook BMX’t en ik het leuk vind om zelf ook een keer de basis te leren.”

Volwassenen die ook willen kennismaken met de BMX sport, kunnen zich aanmelden voor de starterscursus in september.

ijsselcrossers.nl/informatie/lid-worden

Meer berichten