Logo doetinchemsvizier.nl


JUMBO Halve Marathon Doetinchem

  Sport

Doetinchem - Zondag 29 oktober organiseert ARGO Atletiek voor de 33e keer het halve marathon evenement, onder de titel JUMBO Halve Marathon Doetinchem.

Het parcours van dé herfstklassieker van de Achterhoek loopt onder meer door het prachtige en bosrijke 17e-eeuwse landgoed de Slangenburg. Naast de 21,1 km is er ook een uitdagende 7,5 km. De jeugd kan zich onderling meten op de 1 en de 2,5 km: er is een Kids Run (6 t/m 9 jaar), een Jeugd Run (10 t/m 11 jaar) en een Junior Run (12 t/m 15 jaar). Kortom, een bruisend en sportief programma waaraan iedereen kan meedoen. Voorinschrijven kan t/m 22 oktober via www.argoatletiek.nl en is voordeliger dan na-inschrijven op de wedstrijddag zelf. Burgemeester van Doetinchem Mark Boumans geeft voor elke afstand het startschot.

Programma
Start en finish zijn op de atletiekbaan van Argo Atletiek op Sportpark de Bezelhorst in Doetinchem. Om 10.00 uur beginnen de wedstrijden voor de jeugd, vanaf 11.00 uur zijn de halve marathon en de 7,5 km aan de beurt. Alle afstanden worden gelopen met een chip, wat zorgt voor een nauwkeurige en snelle uitslag. Voor wie vrienden, familieleden of andere lopers wil aanmoedigen: in en rond het clubgebouw van ARGO zijn allerlei faciliteiten en er is voldoende catering aanwezig om gezellig een paar uurtjes door te brengen. Aansporen kan natuurlijk ook langs het mooie parcours.

Burgemeester geeft met plezier het startschot
“Sport is fun”, zegt Mark Boumans. De burgemeester van Doetinchem geeft dit jaar het startschot, voor alle afstanden: “Hardlopen is zo ongeveer wel de moeder aller sporten. En de marathon spreekt dan, ook vanuit historisch oogpunt, wel heel erg tot de verbeelding. Dus ik los met veel plezier het startschot voor alle afstanden van de JUMBO Halve Marathon Doetinchem en wens iedere deelnemer enorm veel succes!”.

Records en prijzen
Zowel bij de heren als de dames op de halve marathon en de 7,5 km worden geldprijzen uitgekeerd aan de eerste drie lopers. De parcoursrecords op de halve marathon staan sinds 2013 op naam van de Kenianen Korir Evans Kipkoech (1.05.58) en Nancy Chepkurui (1.17.07). Een nieuw record levert ook een geldbedrag op. Bij de jeugdafstanden worden bekers uitgereikt bij de nummers een, twee en drie.

Voor inschrijven en meer informatie: www.argoatletiek.nl

Meer berichten

Shopbox