Rudi Vossers in actie
Rudi Vossers in actie

Rudi Vossers Nederlands kampioen Enduro

  Sport

Doetinchem - Hij wilde het nog één keer laten zien en slaagde glansrijk in zijn missie. Rudi Vossers werd vorige weekend in Eindhoven Nederlands kampioen Enduro in de 40-plus categorie.

De fanatieke Achterhoekse coureur was in zijn nopjes met de titel. “Dit was het ultieme doel. Nu het gelukt is, voelt dat geweldig. Ik ben trots op het hele team.”

Rudi Vossers (46) uit Doetinchem maakte 30 jaar geleden furore als motocrosser. Hij reed vijf jaar op het hoogste niveau in de 125cc klasse. Door hardnekkige blessures moest Vossers noodgedwongen stoppen met de wedstrijdsport. “Aangezien het nu fysiek wat beter gaat, wilde ik het nog één seizoen proberen. De KNMV Enduroklasse voor 40-plussers leek me daarvoor het meest geschikt. Het begon eigenlijk als een geintje en velen verklaarden me voor gek. Maar dat gaf me juist een extra stimulans om de uitdaging aan te gaan.”

Vossers besloot zich gedegen voor te bereiden. Hij pakte het professioneel aan en formeerde een goed team om hem heen en ging uiterst serieus in training voor de wedstrijdenreeks. Mede daardoor werd het een geslaagde comeback. Hij eindigde met zijn Husqvarna 250cc 4takt motor in het totaalklassement van alle zeven wedstrijden op de eerste plaats. Het machtsvertoon was opvallend. Toch blijft het hier volgens de kersverse Nederlands kampioen bij. “Het was mooi om nog een keer mee te maken, maar het vergt grote krachtsinspanningen. Het is fysiek zwaar en je moet er veel tijd en energie in steken. Dat valt lastig te combineren met mijn zakelijke activiteiten.” Rudi Vossers is eigenaar van AutoTotaal in Ruurlo en Ruvos in Doetinchem, een bedrijf in vastgoed en ontwikkeling.

Meer berichten

Shopbox