Sabrine Vels kan weer trainen na een slepende blessure. Hier in de verspringbak, met op de achtergrond haar vader Manfred. (foto: Roel Kleinpenning)
Sabrine Vels kan weer trainen na een slepende blessure. Hier in de verspringbak, met op de achtergrond haar vader Manfred. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Doetinchemse atlete Sabrine Vels strijdvaardig

  Sport

(door Hans Hissink)

Doetinchem - De talentvolle atlete Sabrine Vels liep vorig jaar tijdens de Nederlandse Kampioenschappen (NK) outdoor atletiek een gecompliceerde rugblessure op. Na een lange revalidatieperiode heeft zij de draad weer opgepakt.

De Doetinchemse verspringster Sabrine Vels is blij dat zij weer pijnloos aan het trainen is. "Vorig jaar juni tijdens het NK voelde ik een pijnscheut in mijn rug. Na uitvoerig onderzoek bleek een ruggenwervel gebroken. Dat was een zware teleurstelling, de grond zakt onder je voeten weg", legt Vels uit.

Na een periode van zes weken niets doen begon de echte revalidatie. "In het begin is er veel vertrouwen, ik was lekker aan het opbouwen en dan krijg je opnieuw een tegenslag te verwerken. Door verkeerde belasting kwam er een breuk in een andere wervel aan het licht. Wederom een grote teleurstelling, maar de wil is nooit weg geweest om weer op het oude niveau terug te komen", vertelt de strijdvaardige Doetinchemse.

Blij

Sinds begin september is Sabrine Vels weer volop in training. "Op 30 oktober kreeg ik van de sportarts in de Sint Maartenskliniek te horen dat ik helemaal fit was. Op die bewuste dag heb ik voor het eerst écht blij het ziekenhuis verlaten." Vels heeft vooralsnog geen doelen gesteld. Eerst fit worden is het belangrijkste. "Eind december ga ik twee weken op trainingsstage naar Portugal met mijn trainer en trainingsmaatje. Twee maal per dag trainen om weer op niveau te komen en dan in januari proberen om mijn eerste wedstrijden weer te lopen en te springen."

2018 staat bij Sabrine Vels vooral in het teken van de focus op haar eigen lichaam. "Vooral om het weer op een juiste manier te gebruiken. Dat is de enige manier om weer op niveau mee te kunnen draaien."

www.sabrinevels.nl

Meer berichten

Shopbox