Logo doetinchemsvizier.nl


De selectie van Orion. (Foto PR Orion)
De selectie van Orion. (Foto PR Orion) (Foto: PR Orion)

Orion zamelt geld in voor Siberië-reis

  Sport

(door Remko Alberink)

Doetinchem - De Doetinchemse eredivisievolleyballers van Seesing Personeel Orion houden een actie om de Europacupreis naar het Russische Surgut te bekostigen. Via crowdfunding wordt geld ingezameld, waarbij haast geboden is. Op 17 januari om 19.00 uur staat de uitwedstrijd in Surgut gepland.

De recente zege van Orion op Levski Sofia in de CEV Challenge Cup bracht de Doetinchemse volleyballers meteen een probleem. De tegenstander in de volgende ronde is namelijk het Russische Surgut, een volleybalgrootmacht uit West-Siberië. Voor deze volgende ronde is 25.000 euro nodig, geld dat de Doetinchemse club niet uit de begroting kan halen. De optie van terugtrekking werd door de club overwogen, maar in de kleine lettertjes vond Orion de mededeling dat de boete op terugtrekking 20.000 euro bedraagt.

Dus werd de actie 'Laat Orion niet in de kou staan' opgestart, een actie die in een paar dagen al 10.000 euro bijeen heeft gebracht.

Kaarten voor de thuiswedstrijd op 31 januari (20.00 uur in de Topsporthal) kunnen nu al via een mail naar info@oriontopvolleybal.nl besteld worden. Meer info hierover is op www.orionvolleybal.nl te vinden.

''De actie loopt eigenlijk de hele maand januari door'', legt speler Pim Kamps van Orion uit. ''De thuiswedstrijd is op 31 januari. Een deel van het budget Europees volleybal is bestemd voor de huisvesting van de gasten, want daar gaat natuurlijk ook geld mee gemoeid.''

Een van de acties op 31 januari is een Rusland-diner. ''Dat gaat er inderdaad komen en ook tijdens de komende wedstrijden willen we aandacht voor onze reis vragen.''

Regeren is vooruitzien, heeft de voorbije periode in Doetinchem wel geleerd. Mocht Orion de laatste acht bereiken, dan treft het de winnaar van CEZ Karlovarsko uit Tsjechië tegen het Zwitserse Näfels.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox