Logo doetinchemsvizier.nl


Ger Melissen is de nieuwe voorzitter van VV Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)
Ger Melissen is de nieuwe voorzitter van VV Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Ger Melissen terug op oude nest

  Sport

(door Hans Hissink)

Doetinchem - Het is alweer 10 jaar geleden dat Ger Melissen de voorzittershamer overdroeg bij voetbalvereniging Doetinchem. Inmiddels heeft hij dezelfde functie weer aangenomen, met als doel van de voetbalclub een sociale onderneming te maken.

Doordat er geen nieuwe aanwas is heeft voetbalvereniging Doetinchem het moeilijk. De club verblijft in een wijk die aan het vergrijzen is waardoor nieuwe jeugdleden achterwege blijven. Ger Melissen was mede daarom al eerder gepolst om mee te denken over de toekomst van de roemruchte en ooit beste voetbalclub van Doetinchem.

De 64-jarige Doetinchemmer begon als werkgroeplid met het vormen van een jong bestuur die zijn ideeën wilde steunen. "Het voelde als thuiskomen. Ik heb het gevoel dat ik aan de juiste touwtjes trek en ik niet alleen voor de club iets kan betekenen, maar de club voor de hele Doetinchemse gemeenschap", vertelt Melissen over zijn terugkeer als voorzitter bij de Wapendragers.

Samenwerken
Volgens Melissen, directeur van de stichting 'Vitaal op weg', moet er preventief samengewerkt worden met verschillende partijen om de verandering te laten plaats vinden van voetbalvereniging naar sociale onderneming. "Wij benutten alle kansen om te willen verbinden en om samen te werken met diverse partijen binnen de domeinen sport, zorg, gezondheid en welzijn, onderwijs en cultuur. Door deze effectief en preventief aan elkaar te knopen zijn wij in staat om Doetinchem-Noord sociaal en sportief in beweging te krijgen. Het gaat immers niet meer alleen over voetbal. De thuisbasis van vv Doetinchem, sportpark De Bezelhorst, moet een ontmoetingsplek, een huiskamer worden waar mensen met verschillende culturen en achtergronden zich niet alleen welkom, maar ook thuis voelen. Een belangrijke stap is het zoeken naar sponsors die zich willen verenigen met onze aanpak en ideeën. Niet alleen financiële sponsors, maar ook mensen en/of ambassadeurs die mee willen doen en denken binnen een sportief, sociaal en maatschappelijke onderneming."


Ger Melissen nodigt iedereen uit om naar sportpark De Bezelhorst te komen. "Bij ons kun je jezelf zijn, werken aan de gezondheid en je levensstijl en wordt je eigen cultuur in waarde gelaten. We willen graag met gewone mensen buitengewone dingen doen binnen een prikkelende en open cultuur. Zo maken we de sprong van pion naar pionier en gaan we samen voor meer gezonde jaren, met elkaar voor iedereen."

www.vvdoetinchem.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox