Van links naar rechts Lammie Wolferink, Petra van Westerhuis en Wil Eltink.
Van links naar rechts Lammie Wolferink, Petra van Westerhuis en Wil Eltink. (Foto: Piet van Daal)

Oostgelderse kegeltitels bij de vrouwen verdeeld

  Sport

DOETINCHEM – Petra van Westerhuis van Zet ’m Op uit Lochem is in Doetinchem bij de dames A Oostgelders kampioen geworden. In een spannende slotfase pareerde zij uiteindelijk niet zonder moeite de aanval van Wil Eltink uit Doetinchem.

Wil stond halverwege de wedstrijd vijfde en kwam op de derde baan met 120 hout niet dichterbij al rukte ze wel op naar de derde plaats. Maar op de laatste baan haalde ze uit met 130 hout. Toen moest Petra van Westerhuis, die de gehele wedstrijd soeverein had geleid, ineens aan de bak. En dat ging moeizaam. De negens die zij op de eerste drie banen moeiteloos uit haar hand liet komen, werden nu schaars. Het bleef spannend tot aan haar laatste bal. Maar uiteindelijk redde zij het met vijf hout verschil. Clubgenote Lammie Wolferink die aanvankelijk in haar spoor wist te blijven, moest op de laatste baan wel capituleren voor Wil Eltink.

Eén trapje lager, in de B-klasse, leek er geen vuiltje aan de lucht. Met prachtige series van 121, 119 en 111 hout had Pauliene Pieterse van het Doesburgse TOVO een straatlengte voorsprong opgebouwd. Toch werd zij met de haven in zicht nog afgetroefd.

Marian Arendsen – eerder lid van het opgeheven ’t Molentje in Silvolde en nu van ODIN Varsseveld – sloot af met een prachtige serie van 127 hout. Daarmee zette zij haar achterstand van 21 hout om in een voorsprong van drie hout. De derde plaats was voor Tineke Woertman van KNAL uit Brummen.

Meer berichten