Tarik Tissoudali was vrijdag de smaakmaker
Tarik Tissoudali was vrijdag de smaakmaker (Foto: Marc Teloh)

De Graafschap wil nu deurdonderen

  Sport

Doetinchem - Dat was even wennen voor de supporters van De Graafschap, na een wedstrijd naar huis gaan met warm geklapte handen. Want klappen dat deden de superboeren gedurende de thuiswedstrijd van afgelopen vrijdag tegen Jong FC Utrecht.

Met maar liefst 7-0 werden de Domstedelingen van het veld geblazen, huurling Tarik Tissoudali was de grote man met maar liefst drie assists en een goal. Mark Diemers mocht met de bal naar huis, daar hij drie keer het net wist te vinden. Van Mieghem, Serrarens en El Jebli scoorden allen eenmaal.

Geweldig

"Wat en avond, geweldig. Het was een wedstrijd in hoog tempo met kansen over en weer. Daar ben ik dan ook het minst tevreden over, we geven te veel weg. Gelukkig hield Filip (Bednarek red) ons op de been met een paar fantastische reddingen", aldus trainer Henk de Jong. "Maar zeven keer scoren is natuurlijk prima. Tarik was bij veel goals betrokken en liet de rest nog beter functioneren."

"Ik keek uit naar mijn debuut op De Vijverberg, kende de sfeer van eerdere bezoeken. Wat een mooie ontvangst van de supporters, ze scandeerden al mijn naam", legt Tissoudali uit. De huurling van het Franse Le Havre werd pas een paar dagen voor de wedstrijd binnengehaald, maar drukte direct een stempel op de wedstrijd. "Henk de Jong geeft mij vertrouwen en dat betaal ik terug, ik voelde vanaf de eerste minuut dat het goed zou komen. Nu moeten we doordrukken, ook vrijdag tegen FC Volendam. Die ploeg klimt langzaam omhoog, aan ons de taak om dat te stoppen. Samen met de steun van een kolkende Vijverberg, moet dat te doen zijn."

Kijk voor kaartverkoop op www.degraafschap.nl

Meer berichten