Mirle Werkman in het blauw.
Mirle Werkman in het blauw. (Foto: PR)

Doetinchemse familie Werkman wederom succesvol op NK Jiu Jitsu

  Sport

Doetinchem - Grote talenten leven er onder ons in Doetinchem. Op 17 februari jl. werden de Nederlandse kampioenschappen Jiu Jitsu georganiseerd in Almere. Voor de 5e keer was de familie Werkman aanwezig op dit nationale toernooi. Een uitzonderlijke prestatie voor de drie kinderen van trotse-coach en vader Marc Werkman. De jongste dochter Jilou werd 3e, de middelste zoon Finn werd voor de 2e keer Nederlands kampioen en uitzonderlijk, Mirle Werkman 17 jaar jong, werd naast haar 1e zilveren plak voor de 4e keer achtereenvolgend Nederlands Kampioen Jiu Jitsu.
Jiu Jitsu is een vechtsport waar diverse oosterse vechtkunsten samenkomen. Je kan denken aan Judo, Karate of Aikido. Al trappend, stotend of werpend en trachten controle te krijgen op de grond probeer je de tegenstander te verslaan. Een enorm divers spel waarbij er veel moed wordt gevraagd om je technieken te durven maken.
Mirle Werkman is naast Jiu Jitsu kampioen ook assistent judoleraar bij JINDO in Doetinchem. Naast haar talent voor Judo en Jiu Jitsu is ze een kei in doceren. Wil je haar een keer ontmoeten of meedoen. Elke vrijdag geeft ze les in de gymzaal Rossinilaan 14. Zie ook www.jindodoetinchem.nl.

Meer berichten

Shopbox