De cover.
De cover. (Foto: PR)

Glossy Goud ziet levenslicht

  Sport

DOETINCHEM – Een volwaardige glossy met de titel Goud, vol met verhalen en foto's over een uniek evenement. Het tijdschrift, 68 pagina's dik, is donderdag 28 februari gepresenteerd tijdens het derde Zakelijk Platform van de Stichting Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018.
De eerste exemplaren van de glossy waren voor de boegbeelden Basten Overkemping, Marije Rupert en Daniël van den Berg. Drie Achterhoekse sporters die in het weekeinde van 8, 9 en 10 juni uitkomen op het grootste sportevenement uit de geschiedenis van de regio. Meer dan twintig sporten voor tweeduizend mensen met een verstandelijke beperking, met hart en ziel georganiseerd in acht Achterhoekse gemeenten.
In het Zakelijk Platform werd gememoreerd dat het nog exact honderd dagen duurt voor de Special Olympics Achterhoek van start gaan. De openingsceremonie op vrijdag 8 juni is in stadion De Vijverberg. Erben Wennemars en Erik Hulzebosch zijn de presentatoren, Gerard Joling de muzikale hoofdgast. Directeur Corine Berkel maakte nog meer aansprekende acts bekend, waaronder Guido's Orchestra, bekend van Symphonica in Rosso.
Sporters, bestuurders, ambassadeurs (Guus Hiddink, Clémence Ross-van Dorp, Lonneke Sloetjes) en tal van anderen komen aan het woord in de glossy Goud. Ook sponsors en deelnemende verenigingen laten hun licht schijnen over het evenement. Het blad is vanaf eind april voor € 7,95 verkrijgbaar in de Achterhoekse boekhandel, de site van Special Olympics Achterhoek en van drukkerij Westerlaan in Lichtenvoorde.
Op vrijdag 18 mei heeft het laatste Zakelijk Platform plaats, in stadion De Vijverberg. Dan wordt het moordmysterie Groen Licht van de Lichtenvoordse thrillerauteur Corine Hartman gepresenteerd. Deze roman heeft de Special Olympics Achterhoek als belangrijk decor.

Meer berichten

Shopbox