In de prijzen. Eigen foto
In de prijzen. Eigen foto PR

Goud en Brons voor judoka’s Budo Sport Shizentai

Sport

Wehl - Judoka’s van Budo Sport Shizentai hebben zaterdag op de Nederlandse judo kampioenschappen -18 In Den Haag goud en brons gehaald. 

Zeven judoka’s van Budo Sport Shizentai streden zaterdag 18 september op de tatami in Den Haag voor het Nederlands Kampioenschap Judo.
Julia Dekker wist zich na vier winstpartijen te kronen tot Nederlands judokampioen in de klasse tot +70 kg.
Tim Winter verloor in de semifinale en mocht verder voor brons, het lukte Tim de partij op naam te zetten en veroverde het brons in de klasse tot 66kg.
Voor Maikel Rutjes stond alles nog open en draaide een sterk toernooi in de klasse tot 66kg. Helaas raakte Maikel tijdens de partij in de semifinale geblesseerd aan zijn schouder en moest daardoor vroegtijdig het toernooi verlaten.
Nick Brouwer kwam uit in de klasse tot 60kg en verloor de eerste partij. In de herkansing scoorde Nick een mooi Ippon en mocht hij de strijd voortzetten, in zijn derde partij was de tegenstander net iets te sterk en stopte het NK-avontuur voor Nick.
Christel Becking tot 57kg en Piera de Martino tot 52kg debuteerde voor het eerst op de Nederlandse Kampioenschappen -18. Voor de dames was het een mooi avontuur en zullen in de toekomst nog zeker van zich laten horen.
Ook voor Thijs Altena was het zijn eerst NK -18 in de klasse tot 73kg. Zijn eerst partij verliep moeizaam en kon de winst niet naar zich toehalen. In de herkansing scoorde Thijs een mooi ippon en mocht zich daarna gereedmaken voor zijn 3e partij. Helaas lukte het niet tot een score te komen en was zijn tegenstander net iets te sterk.
Al met al een mooi avontuur en zeker voor herhaling vatbaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant