WK Vollebal in 2022 in NL en Polen. Foto: PR
WK Vollebal in 2022 in NL en Polen. Foto: PR

Dertig Gelderse gemeenten benoemd tot Official Team Host WK Volleybal Vrouwen 2022

wo 29 sep 2021, 16:54 Sport

REGIO - Over een jaar begint het WK Volleybal Vrouwen in Nederland en Polen. In het begin van het toernooi spelen alle 24 deelnemende landen hun wedstrijden in Arnhem. Dertig Gelderse gemeenten gaan gezamenlijk de gasten uit 24 landen huisvesten. Recentelijk werden deze dertig gemeenten tijdens een bijeenkomst bij Paleis het Loo benoemd tot Official Team Host. Daaronder ook Doetinchem, Oude IJsselstreek en Montferland.

De deelnemers uit 24 landen worden in dertig Gelderse gemeenten ondergebracht (sommige naburige gemeenten werken samen). Iedere gemeente levert in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie een actieve bijdrage om activiteiten op te zetten voor de teams en voor de inwoners. Veel daarvan gebeurt in nauwe samenwerking met lokale scholen, verenigingen, bedrijven en tijdens het WK ook met het bezoekende land. Dit moet op zowel maatschappelijk als economisch gebied voordelen opleveren. Tijdens de ‘One year to go’ bijeenkomst in Apeldoorn, committeerden de dertig Gelderse gemeenten zich officieel aan het WK door het Official Team Host bord te ondertekenen.
Het WK Volleybal is een van de grootste sportevenementen die ooit in Nederland plaatsgevonden heeft.
Het WK Volleybal duurt ruim drie weken. De eerste fase heeft het Arnhemse GelreDome als hoofdlocatie. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen, waarna de eindstrijd weer in GelreDome plaatsvindt. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier