Wandelen.
Wandelen. Monkey Business - stock.adobe.com

Vrijwilligers gezocht voor wandelgroepen Sportbedrijf Doetinchem

zo 3 okt 2021, 12:20 Sport

DOETINCHEM - Wie het leuk vindt om een groep te begeleiden tijdens het wandelen, is welkom bij Sportbedrijf Doetinchem. Voor verschillende wandelgroepen in Doetinchem wordt gezocht naar naar vrijwilligers.

In 2014 en 2015 heeft Sportbedrijf Doetinchem wandelgroepen opgezet in verschillende wijken om bewoners in de eigen wijk te laten bewegen, waarbij ontmoeting en gezelligheid een belangrijke rol speelt. 

Gezonde leeftstijl
Daarnaast draagt wandelen bij aan een gezonde leefstijl. De groepen wandelen nu elke week zelfstandig, onder leiding van een vrijwilliger, die zorg draagt voor een leuke wandeling. Af en toe komt de buurtsportcoach van Sportbedrijf Doetinchem even langs en wandelt een stuk mee.
Er zijn wandelgroepen die gemiddeld een uur wandelen, maar ook (rollator)wandelgroepen voor mensen die wat slechter ter been zijn en graag een ommetje met de wijkbewoners lopen.

Gratis
Deelname aan de wandelgroepen is gratis. De leeftijd van de deelnemers ligt tussen de 50 en de 70 jaar.
Iedereen die interesse heeft, mag meewandelen. Na het wandelen wordt vaak nog een kopje koffie of thee gedronken.

Informatie
Wie het leuk lijkt om een wandelgroep te begeleiden of graag meer informatie hierover zou willen, kan contact opnemen met buurtsportcoach Britt Nieuwenhave via b.nieuwenhave@sportservicedoetinchem.nl of 06-14634911.