Wethouder sport Rens Steintjes overhandigt de Kies Je Sport diploma’s aan de deelnemers bij atletiekvereniging ARGO in Doetinchem. Foto: PR
Wethouder sport Rens Steintjes overhandigt de Kies Je Sport diploma’s aan de deelnemers bij atletiekvereniging ARGO in Doetinchem. Foto: PR PR

Ruim 275 kinderen nemen deel aan Kies je Sport 2021

wo 10 nov 2021, 18:10 Sport

DOETINCHEM - Basisschoolkinderen in de gemeente Doetinchem van zes tot en met tien jaar hebben de afgelopen periode kennis kunnen maken met een (nieuwe) sport. Vanuit 39 sportverenigingen zijn er ruim 82 sportcursussen gegeven waaraan kinderen konden deelnemen. Wethouder sport Rens Steintjes overhandigde de Kies Je Sport diploma’s aan de deelnemers bij atletiekvereniging ARGO in Doetinchem.

Kies je Sport (tussen 20 september en 30 oktober) is één van de grote jaarlijks terugkerende sportstimuleringsprojecten binnen de gemeente Doetinchem. Het project is opgezet om kinderen de kans te geven om op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een sport. Dit geldt voor kinderen die niet aan sport doen, maar ook voor de kinderen die al lid zijn bij een sportvereniging.

Sport-ID ondersteunt de deelnemende verenigingen door de inschrijvingen, promotie en communicatie te organiseren. Daarnaast kijkt Sport-ID samen met de vereniging naar het cursusaanbod, waardoor het zoveel mogelijk aansluit bij de beleving van de doelgroep.

Dit jaar namen ruim 275 kinderen deel aan één van de vele sportcursussen. Maar liefst 39 sportverenigingen hebben de deuren opengesteld voor een sportcursus van drie tot vier weken. In kleine groepjes probeerden kinderen een nieuwe, vaak onbekende sport uit. In 2020 is 36 procent van de deelnemers direct lid geworden van een nieuwe vereniging.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier