Felix Monasso en André Hermsen. Foto: PR
Felix Monasso en André Hermsen. Foto: PR

Felix Monasso komende drie jaar Hoofd Jeugdopleiding vv VIOD

ma 3 jan 2022, 13:53 Sport

DOETINCHEM - Felix Monasso staat sinds 1 januari 2022 aan het hoofd van de jeugdopleiding van VIOD. Hij zal - gedurende zijn driejarige overeenkomst - zich primair richten op het (door)ontwikkelen en implementeren van het jeugdvoetbalbeleid en het actief begeleiden en ontwikkelen van alle trainers JO07 t/m JO19.

Felix is als 8-jarig jongetje begonnen met voetballen bij VIOD. Tot zijn 24ste heeft hij verschillende elftallen doorlopen. Naast zijn voetbalcarrière heeft hij al vroeg het trainerschap omarmt. Op zijn 18de begon hij met het trainen van VIOD JO17-3. Na verschillende jeugdelftallen te hebben getraind, heeft Felix de stap gezet naar de senioren.

Hij is hoofdtrainer geweest bij Halle, DZSV (nu FC Dinxperlo) en Zelos (nu ZZC’20). Ook heeft Felix vier jaar gewerkt als technisch coördinator bij AZSV. Vanuit deze functie heeft hij de verantwoordelijkheid gedragen van de gehele jeugdafdeling. Vervolgens heeft Felix vijf jaar gewerkt bij De Graafschap als hoofd jeugdscouting. Sinds september 2020 is Felix jeugdscout voor NEC Nijmegen.

Het bestuur en de technische commissie zijn blij met de komst van Felix Monasso. “Met het aanstellen van Felix geven we inhoud aan onze ambitie om onze jeugdafdeling over de hele linie van een positieve impuls te voorzien”, aldus André Hermsen, voorzitter vv VIOD.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier