Foto: Ellen Suers

Eerste NK tickets binnen voor Ypsilon Doetinchem

  Sport

Doetinchem - Op 7 en 8 april mochten er een aantal turnsters deelnemen aan de halve finale van het Nederlands kampioenschap. Deze vonden plaats in Nieuwegein. Op zaterdag kwamen de turnsters van de 3e divisie in actie. Leontien Perebolt (jeugd E) heeft een sterke wedstrijd geturnd en plaatste zich hiermee voor de allround finale. Emma Giesen en Luka Nijland (junior D) hadden zich ook geplaatst voor deze wedstrijd. Emma kwam net te kort voor een podiumplek maar plaatst zich met een mooie 4e plaats voor de meerkamp finale. Ook mag zij de dag erna in actie komen op het toestel sprong. Ook Luka en Jorieke van de Groef (senior C) hebben uitstekend gepresteerd maar hebben zich niet geplaatst voor de finale.

Op zondag was het de beurt aan een aantal 2e divisie turnsters. Isa Smeitink (pupil 1 N2) turnde een mooie rekstok en vloer oefening en hiermee heeft zij zich geplaatst voor de meerkamp finale. Daphne Kolthof (senior B) heeft op vloer en sprong uitstekend gepresteerd en ook zij plaatst zich hiermee voor de allround finale.

In Volendam mocht Niels Schuurman zijn kwart finale turnen. Hij heeft op alle toestellen uitstekend gepresteerd en heeft zich met 4 punten verschil naar het goud geturnd. Daarmee plaatst Niels zich voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap.

Op 31 maart hebben Feline Weggemans en Lynn Kruisselbrink deel mogen nemen aan de regiofinale 4e divisie. Ook deze jonge turnsters hebben laten zien wat ze konden. Voor Lynn was dit voldoende voor een plaats in de districtsfinale, Feline werd knap 10e.

Meer berichten