In de prijzen. Foto: PR
In de prijzen. Foto: PR PR

Succes voor Doetinchemse karateka’s op internationaal Tang Soo Do Toernooi

Sport

DOETINCHEM - Op zaterdag 14 mei werd in Enschede het internationale Tang Soo Do kampioenschap 2022 gehouden. Het toernooi was georganiseerd door De Guzman Martial Art. Met 250 deelnemers uit Nederland, Belgie, Frankrijk, Spanje en Engeland was de concurrentie groot. Maar het team van Sportschool Xtra-s en De Guzman Martial Art uit Doetinchem wist flink wat prijzen in de wacht te slepen en ging met maar liefst tien medailles naar huis.

Bij de kinderen won Zoe Nieling in haar poule goud voor haar loopvorm, goud bij het sparren, en brons bij de breektesten. Matthijs Visser kreeg in zijn poule het goud omgehangen bij de breekstesten, het zilver voor zijn loopvorm, en zilver voor het sparren. Voor Roan de Bruin was er in zijn poule goud bij de breektesten en zilver bij het sparren. Zeyad Ghareep viel net buiten de prijzen bij de jeugd. Bij de junioren won Luuk van Balen een bronzen medaille bij het sparren. En Arjan Wijnhoud won bij de volwassenen brons bij het onderdeel breektesten

Tang So Doo is een Koreaanse vorm van zelfverdediging, het is een mix van karate en taekwondo. Door de trainingen verbeter je niet alleen je conditie, maar ook kracht, lenigheid, balans, en coördinatie. Bovendien word je weerbaarder en leer je jezelf verdedigen. Dat is belangrijk voor jong en oud, en Tang Soo Do is geschikt voor alle leeftijden.

De lessen van De Guzman Martial Art worden gegeven bij Sportschool X-tra’s in Doetinchem, aan de Doetinchemseweg 67A. Op dinsdag zijn er lessen voor volwassenen en voor kinderen vanaf 5 jaar, verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. Deze worden gegeven door Sa Bom Nim Oliver de Guzman en Kyo Sa Nim Johan van Ingen. Op donderdag is er een extra les van Myriam en Gijs voor de kinderen.

Een keer meedoen en kijken of het iets voor je is? Ga naar de website van X-tra’s of van DGMA voor de precieze lestijden en meer informatie. En kom langs voor een gratis proefles!. 

xtra-s.nl

dgma.nl

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier