Feest bij De Graafschap O21. Foto: Roel Kleinpenning
Feest bij De Graafschap O21. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

FOTO’S: Feest bij jeugdopleiding van De Graafschap

Sport

DOETINCHEM - Waar het eerste elftal van De Graafschap het seizoen vrijdagavond in mineur eindigde na de vroege uitschakeling in de play offs (3-1 nederlaag tegen FC Eindhoven), kon de jeugdopleiding van De Graafschap spreken van een feestweekend. De O21 en O18 wisten allebei hun beslissende wedstrijd te winnen, goed voor promotie naar Divisie 1.

De O21 had zaterdag aan een punt genoeg om zeker te zijn van promotie naar Divisie 1 tegen Go Ahead Eagles. Lange tijd was het spannend in Twello, totdat Pim Lukassen halverwege de tweede helft op aangeven van Van der Heiden de 0-1 binnenschoot. Diep in de blessuretijd kopte Hilderink ook nog de 0-2 binnen uit een voorzet van Lukassen.
Uiteindelijk loopt het team van trainer Mounir Azaoum op een doelpunt na het kampioenschap mis, maar dat mocht de pret bij de Superboeren niet drukken.
De O18 moest zaterdag met minimaal drie doelpunten verschil winnen om niet afhankelijk te zijn van andere uitslagen. Dit resultaat werd niet behaald, maar door de nederlaag van Vitesse was de eigen 3-2 overwinning op FC Utrecht voldoende voor promotie.