Chris Soler en Michel Breuer. Foto: De Graafschap Media
Chris Soler en Michel Breuer. Foto: De Graafschap Media De Graafschap Media

De Graafschap druk op transfermarkt: trainersstaf compleet

Sport

DOETINCHEM - De Graafschap is druk op de transfermarkt. 

De Graafschap heeft met het aantrekken van Michel Breuer, Léon Hese en Cris Soler de staf voor komend seizoen weer kunnen completeren. Breuer zal dienen als allround assistent-trainer van hoofdtrainer Adrie Poldervaart en Cris Soler is de nieuwe fysiektrainer. Léon Hese zal de functie van video-analist gaan invullen.
Michel Breuer speelde onder meer voor Sparta, Excelsior, NEC en SC Heerenveen. Daarna startte hij als trainer in de jeugdopleiding van de Spartanen. Cris Soler heeft ruime ervaring opgedaan als fysiektrainer op verschillende continenten en versterkt met zijn kennis de sta fop dit specialistische onderdeel. Léon Hese speelde eerder voor De Graafschap en onder meer Cambuur en Eindhoven. Als video-analist was hij ook actief bij Vitesse.

Lion Kaak
De Graafschap en Lion Kaak hebben overeenstemming bereikt over de terugkeer van de middenvelder op De Vijverberg. De geboren Achterhoeker tekent een contract voor twee seizoenen en komt transfervrij over van TOP Oss. “Het afgelopen seizoen heb ik gezien dat we als De Graafschap te vaak door de ondergrens gingen”, aldus technisch manager Peter Bijvelds. “Lion is een type speler dat de ondergrens bewaakt vooral op maar ook buiten het veld. Daarnaast is hij zeer ervaren en een kind aan huis op De Vijverberg. Hij weet wat er gevraagd wordt van een speler van De Graafschap.”
De 30-jarige middenvelder werd geboren in Hengelo Gelderland , komt uit de jeugdopleiding van De Graafschap en speelde eerder verspreid over twee periodes al zestig duels voor de Achterhoekse trots.
Tussendoor kwam hij onder meer uit voor AGOVV, Go Ahead Eagles, Achilles ’29 en Valencia.

Milan Hilderink
De Graafschap verhuurt verdediger Milan Hilderink. De19-jarige zelf opgeleide speler uit Steenderen speeltkomend seizoen voor TOP Oss.
“We zien op dit moment in Milan nog niet direct een basisspeler”, legt technisch manager Peter Bijvelds uit. “Milan heeft echter een dusdanige leeftijd dat het belangrijk is voor hem om veel aan spelen toe te komen. We geloven namelijk wel in zijn potentie om basisspeler te kunnen worden.”
Milan Hilderink debuteerde op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht van De Graafschap en maakte sindsdien onderdeel uit van de selectie van De Graafschap. Daarvoor doorliep hij ook de jeugdopleiding bij De Graafschap.

Rio Hillen
De Graafschap versterkt zicht met Rio Hillen, die transfervrij overkomt van Ajax. De 19-jarigecentrale verdediger tekent een contract voor twee seizoenen. “Rio is een jonge speler uit de Ajax-omgeving die beschikt over goede voetballende kwaliteiten”, aldus technisch manager Peter Bijvelds. “Ondanks dat hij nog jong is, heeft hij al een zeer volwassen indruk gemaakt in Amsterdam. We zijn erg blij dat we Rio voor twee jaar hebben kunnen vastleggen en verwachten dat hij direct een versterking voor ons is. Rio geeftons ook duidelijk meer mogelijkheden om te variëren.”
Hillen komt uit de jeugd van AFC en speelde daarna in de jeugdopleidingen van AZ en Ajax. Het afgelopen seizoen kwam de verdediger uit voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Jan Lammers
De Graafschap legt verdediger Jan Lammers vast voorkomend seizoen. De 27-jarige verdediger komttransfervrij over van TOP Oss. Peter Bijvelds: “Jan zal een geduchte concurrent vormen voor de aanwezige verdedigers. Bijkomend voordeel is dat hij zijn De Graafschaphart heeft laten spreken en dat hij alles in staat zal stellen om de club op een hoger niveau te brengen.”
Lammers doorliep de gehele jeugdopleiding van De Graafschap en speelde 45 duels in het eerste elftal. Daarna speelde de in Zevenaar geboren verdediger voor RKC Waalwijk en Borneo FC.

Lion Kaak. Foto: De Graafschap Media
Milan Hilderink.
Rio Hillen.
Jan Lammers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier