Marc van Aalst, Jesper Vonk en Dane Starink van JS Schoenen & Voetcomfort. Foto: Roel Kleinpenning
Marc van Aalst, Jesper Vonk en Dane Starink van JS Schoenen & Voetcomfort. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Gouden Schoen voor Vonk

Sport

WEHL - Degraderen met de club, maar topscorer worden van de gemeente Doetinchem. Het overkwam Jesper Vonk. De 19-jarige aanvaller kon ondanks zijn veelvoud aan doelpunten niet voorkomen dat Concordia Wehl laatste werd in de tweede klasse I. Als pleister op de wonde kreeg Vonk vorige week de Gouden Schoen uitgereikt.

Door Martijn Kraan

Jesper Vonk was uitgenodigd bij JS Schoenen & Voetcomfort - voorheen bekend als Jeannette Schoenmode - in Gaanderen, die de bokaal mogelijk heeft gemaakt. Dane Starink reikte de Gouden Schoen uit, met een ruimhartige cadeaubon, een mooi bierpakket van slijterij Hermans én een bon van Schoenmakerij Van Aalst uit Wehl. Marc van Aalst is een samenwerkingspartner van JS Schoenen & Voetcomfort en tevens teammanager van Concordia Wehl.
“De Gouden Schoen kun je een jaar lang op je nachtkastje laten pronken. En neem hem een keer mee in de sporttas naar de kleedkamer, zodat je je teamgenoten kunt imponeren”, lacht Starink tijdens de overhandiging.
Jesper Vonk zal de bokaal niet meer tonen bij de club waar hij vijftien jaar speelde. De Nieuw-Wehlenaar ruilt Concordia komend seizoen in voor DZC’68. “Een stap omhoog, tijd voor een nieuwe uitdaging”, zegt hij hierover.
Terugblikkend op afgelopen seizoen noemt Vonk het een bewogen jaar. “Acht basisspelers vertrokken en die werden vervangen door jeugdspelers zonder ervaring in het eerste. Vooraf wisten we al dat het een moeilijk jaar zou worden.” Dat bleek ook, uit de eerste veertien wedstrijden werden nul punten gehaald. “Dan is het plezier in het spelletje wel weg”, erkent de aanvaller. “Zeker omdat ik een enorme winnaarsmentaliteit heb. Maar de tweede seizoenshelft ging het beter draaien, zowel met de ploeg als mezelf. Ik heb me nog meer gefocust op het maken van goals en na vijf doelpunten in de eerste twaalf wedstrijden ben ik daarna één op één gaan lopen.”
Vonk eindigde op een totaal van 19 treffers, waarvan een hattrick in de afscheidswedstrijd tegen VIOD, waar zijn oom Rudi trainer is. “De laatste weken checkte ik op maandag steeds de stand van de Gouden Schoen, het leefde zeker. Lang was het spannend tussen mij en Alper Demiray van Doetinchem, maar hij raakte de laatste weken van het seizoen geblesseerd.”
En dus staat Concordia Wehl nu ook op het naamplaatje van de Gouden Schoen. In vier jaar tijd de vierde club waarvan een speler de trofee verovert. Thomas Kleinlugtebeld van DZC’68 en Alexander Megens van VVG’25 gingen Vonk voor en tijdens het seizoen 2019-2020 werd de bokaal niet uitgereikt aan een topscorer vanwege corona. Toen werd de prijs als hart onder de riem uitgereikt aan de zwaar geblesseerde doelman Piet Ratsma van VV Doetinchem. De Gouden Schoen, een samenwerking tussen Doetinchems Vizier en JS Schoenen & Voetcomfort, gaat naar de topscorer van de gemeente Doetinchem. De doelpuntenaantallen worden gewogen: treffers door een ploeg uit de eerste klasse krijgen een hoger coëfficiënt dan de tweede of derde klasse. De eindstand is te vinden op:


doetinchemsvizier.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier