Op de hoogste trede: Esmee Radstake (links) en Saar Meijer. Foto: PR
Op de hoogste trede: Esmee Radstake (links) en Saar Meijer. Foto: PR PR

Saar Meijer Nederlands Kampioen Beach jeugd 2022

Sport

DOETINCHEM - Saar Meijer (Orion Dames 2) uit Doetinchem is met haar volleymaatje Esmee Radstake (SV Dynamo, Apeldoorn) in de leeftijdscategorie onder 15 jaar Nederlandse Kampioen Beach geworden.

De wedstrijden onder auspiciën van de Nevobo werden over twee dagen, 9 en 10 juli, gespeeld op de achttien beachvolleybalvelden van Irene Beach in Bilthoven.
Op de eerste dag was het duo Meijer/Radstake ongenaakbaar. Iedere tegenstander werd onder de 10 setpunten gehouden. In de nieuwe poule-indeling op de tweede dag logen de standen er opnieuw niet om: 21-8, 21-4 en 21-3.
Vervolgens moesten ook de tegenstanders in de achtste-, kwart- en halve finale eraan geloven: 21-9, 21-10 (achtste) 21-5, 21-6 (kwart) en 21-12,21-12 (halve).
In de finale werd de grootste tegenstand ondervonden met even een moeilijke fase in het midden van de eerste set. Toen dit probleem was opgelost werd de finale uiteindelijk in de 2e set beslist: 21-18, 21-13. Uit beider kelen klonk na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter een dubbele oerkreet. De favorieten voor de titel hadden hun rol waargemaakt.
Voor Saar was de titel een derde prijs op rij: 2020 Nederlands Kampioen onder 13 jaar met Tess Vonk; 2021 tweede plaats met Esmee Radstake onder 15 jaar; 2022 Nederlands Kampioen onder 15 jaar.