Joel Valencia. Foto: De Graafschap Media
Joel Valencia. Foto: De Graafschap Media De Graafschap Media

De Graafschap verstrekt zich met aanvaller Joel Valencia

Sport

DOETINCHEM - De Graafschap heeft overeenstemming bereikt met Brentford FC over een huurovereenkomst voor Joel Valencia. De 27-jarige aanvaller uit Ecuador wordt voor één seizoen gehuurd van de Engelsen. 

“Joel is een zeer creatieve en technisch speler die daarnaast ook nog behoorlijk snel is”, aldus technisch manager Peter Bijvelds over Valencia. “Hij speelt graag als linksbuiten met de vrijheid om naar binnen te komen, maar is daarnaast ook inzetbaar als schaduwspits, op de andere flank en diverse posities op het middenveld. In de gesprekken die we gevoerd hebben zag ik bovendien een speler die een goed zelfbeeld heeft. We zijn erg blij dat we ons hebben weten te versterken met Joel.”
De afgelopen jaren stond Valencia onder contract bij de club uit de Engelse Premier League, maar werd onder meer verhuurd aan Legia Warschau in Polen. Daar werd de aanvaller landskampioen en verkozen tot speler van het jaar.
Het afgelopen seizoen speelde Valencia op huurbasis voor Alcorcón in Spanje.
Afgelopen woensdag sloot de transfermarkt in Nederland. Er vertrokken geen spelers meer uit Doetinchem in de laatste week.


degraafschap.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier