Het all-star team en het eerste van VVG'25. Foto: PR
Het all-star team en het eerste van VVG'25. Foto: PR PR

Nick Schoenaker zet er punt achter bij VVG’25

Sport

 GAANDEREN - Zaterdag 27 augustus was het zover. Na 17 jaar in het blauw-wit gespeeld te hebben nam Nick Schoenaker afscheid van VVG’25. Om op een passende manier afscheid te nemen van dit clubicoon werd er een heuse afscheidswedstrijd georganiseerd. Het huidige eerste elftal nam het op tegen een door Schoenaker samengesteld team met oud-eerste elftalspelers.

Alle spelers en de familie van Schoenaker werden voorafgaand aan de afscheidswedstrijd ontvangen in de kantine met een heerlijke lunch. Met deze energieboost was iedereen er klaar voor om twee keer een half uur te voetballen. Het gelegenheidselftal van Schoenaker kwam zelfs nog even op 1-1, maar ging uiteindelijk ten onder met 5-1.
De uitslag is natuurlijk van ondergeschikt belang op zo’n speciale dag. Vlak voor het laatste fluitsignaal ging Schoenaker op de schouders en voor de laatste keer het veld af in Gaanderen.

Kersverse vader
De kersverse vader liet zelfs zijn zoon Jeppe even proeven aan het gevoel om binnen de lijnen te staan en dit kon zo mooi op de gevoelige plaat worden vastgelegd. Na afloop van de wedstrijd was er nog een heuse feestavond onder het genot van een heerlijk gerstenat.
In al die jaren was iedereen eraan gewend geraakt dat Schoenaker in het veld stond en zijn familie langs de lijn. Zelden werd er een wedstrijd overgeslagen. Als 15-jarige je debuut maken in het eerste elftal is slechts weinige gegeven. Met enkele degradaties, promoties, kampioenschappen en een heleboel wedstrijden en doelpunten op zak was de tijd gekomen om afscheid te nemen van VVG’25. Naast het kampioenschap in de vierde klasse werd het voetballen de afgelopen seizoenen in de tweede klasse door Schoenaker ervaren als een groot hoogtepunt.
Nick Schoenaker en zijn familie werden bedankt voor jarenlange inzet. Hij gaat verder voetballen in het derde elftal van Witkampers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier