Diny Velthorst-Gesink geniet van de thuiswedstrijd van De Graafschap. Foto: René Steentjes

Diny Velthorst-Gesink geniet van de thuiswedstrijd van De Graafschap. Foto: René Steentjes

Diny Velthorst-Gesink als 91 jarige terug op De Vijverberg

Sport

ZELHEM/DOETINCHEM - Dat clubliefde niet gepaard gaat met leeftijd bewijst mevrouw Diny Velthorst-Gesink uit Zelhem. Zij keerde op haar 91ste terug bij een wedstrijd van De Graafschap op De Vijverberg in Doetinchem. Nog altijd even fanatiek maande ze de superboeren naar voren. Er moest tenslotte gewonnen worden.

Deze trouwe supporter had tot 2012 voor zeker 25 jaar onafgebroken een seizoenkaart. Door weer en wind werd de weg van Zelhem naar Doetinchem getrotseerd, en daarnaast werd ook wel eens een uitwedstrijd bezocht. Blauw-Wit dat zijn haar kleuren.

Diny Velthorst is slecht ter been wat de gang naar het stadion lastiger maakte, maar ze volgde alles nog nauwlettend op de voet. De laatste tien jaar zat ze vaak gespannen voor de buis om de verrichtingen van De Graafschap via sportzender ESPN te volgen.

Hoe leuk is het dan om na tien jaar als VIP, dus met parkeerplaats naast het stadion en gebruik mogen maken van de lift, terug te mogen keren bij ‘haar’ club. Samen met dochter en schoonzoon genoot ze van de altijd prachtige voetbalsfeer. Zij zagen De Graafschap thuis in Doetinchem tegen FC Dordrecht na een gelijkspel het eerste punt van het seizoen pakken! Daar is in de VIP lounge nog wel een borreltje op gedronken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier