Orion speelt vrijdag een belangrijke thuiswedstrijd. Foto: Roel Kleinpenning

Orion speelt vrijdag een belangrijke thuiswedstrijd. Foto: Roel Kleinpenning

Orion wil vrijdag een echt volleybalfeest

Sport

DOETINCHEM - Normaal wordt er vooral uitgepakt bij een beslissend duel om de landstitel of de beker, maar Active Living Orion wil dit seizoen vaker volleybalfeesten bouwen in Doetinchem. Vrijdag is de eerste, een avondje uit met topvolleybal als bonus.

Het is de beleidsbepalers van Orion al jaren een raadsel waarom er doorgaans zo weinig publiek in de Doetinchemse Topsporthal zit bij wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland. “Daarom laten we daar ook onderzoek naar doen. Is het de onbekendheid van ons als team of van de wedstrijden die gepland staan of is het misschien wel de speelavond en slaat zaterdagavond niet zo aan”, stelt Rob Jorna van eredivisionist Active Living Orion zich hardop enkele vragen.

Parallel aan dat onderzoek is hij binnen de organisatie van Active Living Orion belast met het upgraden van de bezoekersaantallen. “Daarom pikken we er dit seizoen een aantal momenten uit om er een echt feest van te maken, vrijdag 7 oktober is de eerste keer dat we dit doen. Landskampioen Dynamo komt dan naar Doetinchem.” 

Jorna wil de hal voller krijgen met publiek en heeft daartoe verschillende ingrediënten ingezet. “We hebben een DJ die op verschillende plaatsen muziek draait in de sporthal. Vooraf en tijdens het duel in de hal zelf en na afloop ook in de kantine van de Topsporthal. Er komt een dansgroep, er zijn winacties en daarnaast is er een businessbijeenkomst. We denken dat dit ook beter aansluit bij de werkweek van sponsoren en zakelijke relaties in plaats van op zaterdagavond op je vrije dag weer op pad te gaan.”

Bovenal is er natuurlijk de volleybalwedstrijd tegen Dynamo, de laatste jaren gegarandeerd een spektakelstuk in het vaderlandse topvolleybal. “We zetten in op een avondje uit met topvolleybal als onderdeel”, geeft Jorna aan, zelf ook deel uitmakend van het eerste team en thans revaliderend van een blessure.

Active Living Orion begon de competitie afgelopen zaterdagavond trouwens met een thuiswedstrijd tegen Sliedrecht en won met 3-0. “Komende vrijdag is niet toevallig gekozen, zo geeft Jorna aan. “Ik heb natuurlijk gekeken naar of De Graafschap die dag thuis speelt, maar dat is niet zo. Daarnaast moeten er voor deze speciale wedstrijden ook aansprekende tegenstanders zijn. Met landskampioen Dynamo is dat het geval, al was het niet heel gemakkelijk om dit te regelen. Je hebt ook met scheidsrechters te maken en Dynamo volleybalt deze week ook nog eens Europees. Uiteindelijk is het gelukt. Sport is ook spanning, als je van tevoren weet dat het een gemakkelijke zege wordt, is het bekijken van de eredivisiewedstrijd ook iets minder leuk.”

De volgende wedstrijd die Jorna extra wil promoten is de Europese thuiswedstrijd in november. “Dat is nog niet helemaal zeker, want je moet tussendoor ook de tijd hebben om een en ander te organiseren, maar die Europacupwedstrijd zou dus heel goed kunnen.”

Wanneer de actie geslaagd is? “We willen met deze duels heel graag richting de duizend toeschouwers per wedstrijd. Die acties moeten bijdragen, dit gebeurt bij wedstrijden in het buitenland ook heel regelmatig.”

De volleyballer erkent dat zijn werk ook nog een beetje zoeken is, zoeken naar de de juiste weg om Doetinchem en omgeving te laten proeven met topvolleybal in de regio. De aanvang van het duel is om 20.00 uur, plaats van handeling is de Topsporthal in Doetinchem op sportpark Zuid, basis van Active Living Orion.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier