Daphne Kolthof, Luka Nijland, Rosaly Kolthof, Inde van Aken, Laura Polman, Kiné van Aken en in het midden trainster Ellen Suërs. Foto: PR
Daphne Kolthof, Luka Nijland, Rosaly Kolthof, Inde van Aken, Laura Polman, Kiné van Aken en in het midden trainster Ellen Suërs. Foto: PR

Meiden van Ypsilon Doetinchem in actie bij landelijke en regionale wedstrijden

Sport

DOETINCHEM - Vorige week vond in Waalwijk zowel de tweede team voorronde als de tweede individuele voorronde in het turnen plaats, voor de bovenbouw uitkomend in Supplement C. Daarnaast was er in Didam de eerste team voorronde voor de middenbouw niveau 5 en de bovenbouw supplement F.

Op zaterdag begonnen Inde van Aken, Kiné van Aken, Daphne Kolthof, Rosaly Kolthof, Luka Nijland en Laura Polman, turnsters van Ypsilon uit Doetinchem,  met hun landelijke teamwedstrijd in Waalwijk. Op sprong behaalden Laura en Daphne van alle deelnemers de twee hoogste cijfers. Op de andere toestellen werd ook goed gescoord, wat uiteindelijk resulteerde in een mooie bronzen medaille! Na dit goede resultaat, mochten de turnsters de flow voortzetten op de zondag waar deze dames nogmaals in actie kwamen in Waalwijk voor de individuele voorronde. Hier werden ook weer goede meerkampen geturnd. Kiné werd 3e, Laura 4e, Daphne 6e, Luka 12e en Inde 14e. Rosaly kon haar wedstrijd helaas niet afmaken vanwege een blessure. Op de toestellen scoorde Daphne het 1e cijfer op sprong en Kiné het 2e cijfer op vloer en het 3e cijfer op balk.

Daarnaast werd er zaterdag ook nog in de regio geturnd in Didam. Het team in niveau 5 bestaat uit Quinty Lutjenkossink, Megan Ferwerda en Bine van Breemen. Zij hebben een prima wedstrijd geturnd en behaalde met het team een mooie bronzen medaille! Het andere team dat die dag namens Ypsilon in actie mocht komen was het team in Supplement F. Dit team bestaat uit Maud Geurkink, Kim Welling, Julia Roosendaal en meiden van VGV Varsseveld. Zij hebben het samen ook super goed gedaan en behaalden een mooie gouden medaille! Individueel werd Maud 4e, Kim 6e en Julia 8e.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant