Jan Dekker wordt benoemd tot Lid van Verdienste door DHC-voorzitter Frodo Jansen. Foto:Jeannine Jansen
Jan Dekker wordt benoemd tot Lid van Verdienste door DHC-voorzitter Frodo Jansen. Foto:Jeannine Jansen

Doetinchemse Hockeyclub benoemt Jan Dekker tot Lid van Verdienste

Sport

DOETINCHEM - Op donderdag 26 januari heeft de Doetinchemse Hockeyclub (DHC) scheidsrechter Jan Dekker (75) benoemd tot Lid van Verdienste. Jan is al jarenlang aan de club verbonden als scheidsrechter. Zijn kwaliteiten zijn niet onopgemerkt gebleven: Jan is niet alleen actief binnen DHC, maar ook op landelijk en zelfs internationaal niveau.

Met deze eervolle benoeming draagt de club uit dat Jan van onschatbare waarde is voor de hockeysport en het scheidsrechtersvak in het algemeen, en voor DHC in het bijzonder.

Golden Whistle
In november 2022 kreeg Jan Dekker al de Golden Whistle overhandigd. De Golden Whistle Award van de FIH (Fédération Internationale de Hockey) is een uniek eerbetoon voor internationale scheidsrechters. Deze award wordt door de FIH uitgereikt aan internationale scheidsrechters die de mijlpaal van 100 officiële interlands (bij de senioren) behalen.

Jan heeft meer dan 150 internationale wedstrijden gefloten tijdens toernooien en is nog niet van plan te gaan stoppen. Hij is hiermee een voorbeeld voor veel jonge scheidsrechters. Én het bewijs dat je op latere leeftijd nog steeds op topniveau kunt fluiten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier