Moïse Remmelink speelster vrouwenrugbyteam de Wildpigs Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)
Moïse Remmelink speelster vrouwenrugbyteam de Wildpigs Doetinchem. (foto: Roel Kleinpenning)

'Je moet wel van modder houden!'

  Sport

DOETINCHEM-  "Voor een wedstrijd maak ik mij niet op, je wordt toch vies. Door de week lak ik mijn nagels wél." Op zondagmiddag rolt Moïse Remmelink door de modder, draagt ze een bitje en tackelt. Of de Wildpigs nu winnen of verliezen, na afloop maken de tegenstanders een erepoort.

"Rugby is een tactisch spel. Het lijkt op landje veroveren. Er is voor iedereen plek. Ben je sterk maar niet zo snel dan ben je een voorwaartse en als je net als ik klein maar snel bent dan kom je in de lijn. Na een paar keer trainen pik je het spel snel genoeg op. Je hebt een goede wedstrijd gespeeld wanneer je benen helemaal onder de modder zitten. Je hebt dan getackelt en geduwd en getrokken.

Niet opgeven

Het lijkt hard, maar dat valt wel mee. Je kunt je helemaal uitleven en je moet geen doetje zijn. Niet snel opgeven hoort er bij, voor een verkoudheid blijf je niet thuis. We zijn een klein team, je laat elkaar niet in de steek. Er is altijd plek voor nieuwe dames. Als die voor het eerst hebben meegetraind zeggen ze altijd dat het reuze mee valt. De trainingen zijn veelzijdig. Je doet aan krachttraining, behendigheid en uithoudingsvermogen. Je kunt je helemaal uitleven op de tackelbag.

We zijn een samenwerkingsteam van de rugbyvereniging Wild Rovers uit Doetinchem en de Pigs uit Arnhem. Ik ben één van de jongsten, er zijn teamleden in de 20, in de 30 en ouder. We trainen op dinsdagavond in Arnhem en op donderdagavond in Doetinchem. De wedstrijddag is het leukst. We reizen heel Nederland door voor onze wedstrijden en komen zo overal. Het team waar we tegen spelen zorgt voor eten. Op het veld is de scheidsrechter de baas. In de wedstrijd gaat het om meer dan alleen scoren. Werk je goed samen? Na afloop kiest de aanvoerder samen met de trainer de 'speler van de wedstrijd', je klapt voor de beste speler van je tegenstander en zij klappen voor die van jou. In de auto terug zingen we dan keihard het clublied van de Wild Rovers.

Examenklas

"Ik zit in de examenklas van de HAVO en wil hierna naar de PABO. Als ik vertel dat ik op rugby zit, kijken mensen daar vaak van op. Dat komt niet zo vaak voor. Vriendinnen grappen weleens dat ik maar voorop moet lopen als het spannend wordt. Of mensen zeggen 'ik moet zeker voor je uitkijken', ik antwoord dan altijd 'alleen als je rugby speelt'."

Meer info voor mannen, vrouwen én kinderen: www.wildrovers.nl

Meer berichten