Foto: Sanne Heusinkveld
Foto: Sanne Heusinkveld

Eerste wedstrijd in de nationale competitie voor Orion Dames 1: ‘Spannend avontuur’

Sport

DOETINCHEM - Na een leerzaam bekertoernooi mag het gloednieuwe nieuwe team van Rensa Family Orion Dames 1 zaterdag 23 september voor het eerst dit volleybalseizoen aantreden in de eerste divisie A. De studentenstad Groningen is de eerste wedstrijdbestemming.

Dat het een uitdagend jaar zal worden, mag best gezegd worden. Het team is jong en bestaat dit jaar uit veel meiden van eigen opleiding met aanvullende talenten uit de regio.
Zo’n eerste wedstrijd in de nationale competitie, helemaal in het noorden van ons land, is dus best een spannend avontuur. Zelfs voor de nuchtere Achterhoekers. “Dit jaar staat in het teken van het opleiden en begeleiden van de jeugd”, aldus trainer Henk Goor. “Er moet opnieuw gebouwd worden aan een stevige fundatie in de breedte van de dameslijn en dat kan alleen als er oog is voor het talent van de jeugd. Spelplezier, gemeenschappelijke doelen, als team progressie maken en persoonlijke groei voeren dan ook de boventoon bij elke training”.

De ervaren speelsters in het team van Orion Dames 1 krijgen daardoor een voorbeeldfunctie. Zij gaan leidinggeven en moeten de kar trekken. Een van deze speelsters Sterre Smeitink vertelt: “Dit jaar ben ik aanvoerster en dat vind ik wel een uitdaging. We zijn een niveautje lager gaan spelen dan afgelopen jaren en aan dat idee heb ik best even moeten wennen. Al denk ik dat dit ook weer een uitdaging voor mij gaat zijn, op het gebied van het ‘leiden’ van het team en de opleiding van de jonge speelsters. Ik denk dat ik veel kan leren van het aanvoerderschap. Ook verwacht ik met twee nieuwe trainers bij Orion veel nieuwe dingen te leren. Het gaat mij, en ons als team, weer verder brengen.”

Het jonge damesteam komt zaterdag terecht in een kolkende sporthal. Veracles uit Groningen staat namelijk bekend als de ‘groenste en gezelligste volleybalvereniging’ en bestaat grotendeels uit fanatieke studenten. Biertjes en enthousiaste supporters met een ongekend zangtalent zijn een standaard op de Groningse tribune. “Het wordt een oprechte vuurdoop aan de start van een uitdagend seizoen”, aldus het damesteam. 

De eerste thuiswedstrijd van Orion Dames 1 wordt gespeeld op zaterdag 30 september om 17.30 uur in Doetinchem. Publiek is welkom in de SaZa topsporthal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier