Isam maakte het eerste doelpunt, Efe het tweede tijdens de wedstrijd Jonkies DTC tegen Oosselt (2-0). Foto: Roel Kleinpenning
Isam maakte het eerste doelpunt, Efe het tweede tijdens de wedstrijd Jonkies DTC tegen Oosselt (2-0). Foto: Roel Kleinpenning

Geslaagde kruisbestuiving tijdens eerste JC Zaalvoetbaltoernooi

Sport

DOETINCHEM - JC DTC, onderdeel van Amphion Cultuurbedrijf, is dé plek voor jongeren om deel te nemen aan culturele, maatschappelijke en creatieve evenementen/projecten. Onlangs voegde het JC-team daar het kopje ‘sportief’ aan toe door het geslaagde zaalvoetbaltoernooi dat werd gespeeld in de SaZa topsporthal (26 november). 

Door Kelly Heerink

Jongeren tussen 12 en 23 jaar kregen hier de kans om hun voetbaltalent te tonen en nieuwe ervaringen op te doen. “Zowel jeugdspelers van De Graafschap, leden van voetbalverenigingen als damesteams deden mee. Zo was er ook een groepje meiden van de hockeyvereniging”, vertelt JC Cultuurcoach Jochen Böttcher. 

Jeugd in beweging
Meer jeugd in beweging krijgen: daar is Jochen, die zelf ook sportief is, voorstander van. “Ik werk sinds januari bij JC en heb tijdens het brainstormen over evenementen wel een sportief randje ingebracht.”

Maar of zoiets ook aanslaat is natuurlijk afwachten. Daarom is er aandacht besteed aan de promotie. “Zo zijn we onder andere langs gegaan bij scholen en Doetinchemse voetbalclubs VIOD en DZC’68 met flyers en posters.” 

De opkomst? 22 teams! “Toen we bekend maakten dat TikTokker Luuk Steen, een freestyle voetballer die bekend is vanwege zijn voetbaltrucs, ook aanwezig zou zijn, ging het hard met de aanmeldingen.”

Wie niet met de winst naar huis ging, had in ieder geval een handtekening van deze bekende TikTokker in the pocket. 

Vlotte samenwerking
De SaZa topsporthal is gekozen als locatie vanwege de vlotte samenwerking tussen JC en de sporthal. Daarnaast is er genoeg ruimte voor zowel deelnemers als publiek.

Of het een geslaagde eerste editie was? “Jazeker”, vindt Jochen. De cultuurcoach sluit meer sportieve evenementen in de toekomst dan ook zeker niet uit. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Doetinchems Vizier