VV Viod Doetinchem viert 90-jarig bestaan

  Sport

Doetinchem - Op 1 september vierde VV Viod, trotse voetbalclub uit Dichteren, haar verjaardag. De club is dan 90 jaar geworden en wil dit groots vieren in het weekend van 7, 8 en 9 september.

Oud is VV Viod (Vooruitgang Is Ons Doel) allerminst. De club is dartel, eigenzinnig en zelfbewust. Kenmerken van een voetbalvereniging die bewezen heeft van groot belang te zijn voor de Doetinchemse gemeenschap. Karaktertrekken die nodig bleken om als club overeind te blijven in roerige tijden en uit te groeien naar wat zij nu is - stabiel, fier en prachtig.

VV Viod is springlevend en kijkt vol zelfvertrouwen vooruit, want stilstaan wil zij niet. Reikhalzend kijkt zij uit naar haar verjaardag, om deze te vieren met iedereen die van haar houdt. Om deze te vieren met heel de familie. Ze wil haar verjaardag groots vieren, een heel weekend lang. Ze wil proosten op het leven, dansen op het ritme der tijd, zingen, lachen en heel soms een nostalgisch traantje wegpinken.

Want wie herinnert zich niet die prachtige krulbal van Johan - of was het Tieme - die in 1935 de wedstrijd tegen Ratti met 2-1 besliste? Huilend van vreugde vielen de toeschouwers, massaal gekomen op de fiets naar Sportpark De Hoop, elkaar in de armen.
En Jan - of was het Jos - die zijn Quicks vergeten was in 1949, maar als een held stond te keepen op zijn klompen? Mooie kerel, die Jan of Jos.
Wie herinnert zich de kapelaan niet, die met wijwater het veld inzegende? Wie herinnert zich de gymnastiekvereniging niet die jarenlang verbonden was aan het voetbal?

Er is een Feestcommissie is ingesteld om de verjaardag onvergetelijk te maken. Een commissie met een groot voetbalhart en dito clubliefde en die onder de bezielende leiding staat van John Brands - net zo dartel, eigenzinnig en zelfbewust als de vereniging zelf. Er wordt gefluisterd dat hij ook ergens in 1928 is opgericht.

Om iedereen op de hoogte te houden betreffende de festiviteiten rondom de verjaardag, is een Facebookpagina aangemaakt waarop van tijd tot tijd een update wordt geplaatst. Ook op de website van de club (www.vv-viod.nl) is ruimte ingericht voor nadere informatie. In het feestweekend (7 t/m 9 september) worden voor alle leeftijden festiviteiten georganiseerd.

Naast de Feestcommissie is ook een Reüniecommissie ingericht. De Reüniecommissie probeert zoveel mogelijk oud-leden bij elkaar te brengen om alle verhalen en vriendschappen lucht te geven - opdat deze nog sterker worden. De reünie vindt plaats op 9 september. Bent u oud-lid, maar nog niet benaderd - beschouw dit dan als uitnodiging en geeft u zich op via reunieviod90@gmail.com

Mocht nou iemand, na het lezen van dit artikel, een goed idee hebben, een prangende vraag of groothartig de knip willen trekken, dan kan er contact worden opgenomen met John Brands. Zijn mailadres is johnbrands5@gmail.com

Vv Viod, 90 jaar in 2018 - laten we het clublied maar weer eens afstoffen.

Meer berichten