De voorwaartsen van Wild Rovers in een lineout tegen de Big Stones
De voorwaartsen van Wild Rovers in een lineout tegen de Big Stones (Foto: Lisa Landman)

Rugbyers Wild Rovers trekken vierde overwinning op rij over de streep

  Sport

Doetinchem - Afgelopen zondag speelden de rugbyers van Wild Rovers de uitwedstrijd tegen de Big Stones uit Havelte. De Doetinchemmers wisten hun eerste drie wedstrijden in de derde klasse Noordoost in winst om te zetten en waren vastbesloten deze lijn door te trekken. Door de nodige personele problemen werden de Wild Rovers gedwongen een aantal aanpassingen in de opstelling te maken en dat was te merken in het onwennige spel van de mannen van trainer/coach Bram van Gemert.

Ondanks dat een aantal spelers op een voor hun nieuwe positie moesten spelen wisten de Wild Rovers de eerste punten van de wedstrijd te scoren door een try van Pim van Hoof. Niet veel later wist Mikel Eringfeld een pass van de Big Stones te onderscheppen en met een break van ruim vijftig meter de 2e try op het scorebord te brengen. De daarop volgende conversie werd door David Wullems benut en zo stonden de Rovers halverwege de eerste helft op een 0-12 voorsprong. Ondanks het lichte overwicht van de Wild Rovers wisten de Haveltenaren nog voor rust twee tries te scoren en daarmee de marge terug te brengen tot 2 punten. De ruststand na de eerste helft die maar liefst 15 minuten te lang duurde was 10-12.

Direct na rust pakte de formatie uit Doetinchem de draad weer op en na een uitgespeelde aanval van de Doetinchemse lijnspelers wist David Wullems de bal over de tryline te drukken, 10-17. Het spel bleef redelijk gelijk opgaan tot Bjorn Gosselink een kwartiertje later de Havelter verdediging het bos in stuurde met een dummypass, en de vierde Doetinchemse try (goed voor een bonuspunt) op het scorebord zette. De conversie werd benut door David Wullems en hij bracht daarmee de stand op 10-24. Met nog tien minuten op de klok wist Gijs van Gemert met een mooie break ook de tryline te passeren en stonden de Doetinchemmers met 10-29 voor. Met deze ruime voorsprong verdween langzaam toch de concentratie bij de Wild Rovers en nadat de Big Stones eerst de stand terugbrachten tot 15-29 werd het vier minuten voor tijd ook nog 22-29, een marge van zeven punten ofwel een converted try (try met benutte conversie zijn samen goed voor zeven punten) bracht de spanning volledig terug in de wedstrijd. Toch wisten de Doetinchemmers de resterende minuten de druk op de tegenstander te houden en zodoende de vierde overwinning op rij over de streep te trekken.

Door de overwinning op de Big Stones hebben de Wild Rovers na vier wedstrijden de maximale score van 20 punten (een overwinning levert 4 punten op, het scoren van 4 tries is goed voor een bonuspunt), toch moeten ze op basis van het puntensaldo de rugbyers van Enschede en Groningen boven zich dulden, zij wisten namelijk ook de eerste vier wedstrijden met een bonuspunt te winnen.

Aanstaande zondag 14 oktober spelen de Wild Rovers thuis op sportpark de Bezelhorst tegen G.S.R.C. uit Groningen, kick-off is om 14:00 uur.

Meer berichten