Dani Visser en Julian van den Berg (rechts) komen vanaf november voor de Superboeren uit in de eDivisie. (foto: Carlo Stevering fotografie)
Dani Visser en Julian van den Berg (rechts) komen vanaf november voor de Superboeren uit in de eDivisie. (foto: Carlo Stevering fotografie) (Carlo Stevering Fotografie)

De Graafschap nu ook in eDivisie

  Sport

door Hans Hissink

Julian van den Berg eSports-talent

Vanaf november gaat De Graafschap deelnemen aan de eDivisie met een eigen eSports-team bestaande uit Julian van den Berg en Dani Visser. Beide spelers maken deel uit van Team Gullit. "Ooit wil ik een wereldkampioenschap spelen."

DOETINCHEM - Julian van den Berg is 18 jaar en woont in Wassenaar. Op zijn 10e begon hij met het spelen van FIFA. "Ik kreeg toen op mijn verjaardag een PlayStation 2 met FIFA 2011. Daarna ben ik veel gaan spelen, heb ik veel tijd in het spel zelf gestoken en kijk ik veel wedstrijden van mij zelf terug."

Inmiddels is Julian talentvol eSporter. "Doordat ik veel speel, ben ik bedreven geworden in het spel. Op een gegeven moment heb ik via mijn Twitter-account mijn wedstrijdresultaten gedeeld. Dat werd opgepakt door Team Gullit. Omdat ik eigenlijk nog best jong ben, ben ik vervolgens benaderd door Team Gullit." De Graafschap huurt Julian en Dani Visser van Team Gullit.

Wereldprestatie

De eDivisie wordt zowel op de PlayStation als op de Xbox gespeeld. De competitie voor de Playstation begint in november, voor de Xbox begint die een paar maanden later. Behalve in de eDivisie speelt Julian in de FUT Champions Weekend League. In het weekeinde van 6 oktober won hij 29 van de 30 gespeelde wedstrijden. "Dat is een wereldprestatie. Daardoor ben ik nu nummer 41 van de wereld. Via de Weekend League kan ik mij kwalificeren voor online toernooien om vervolgens naar offline toernooien in bijvoorbeeld Barcelona te gaan. Daar speel ik dan onder mijn eigen naam, maar wel met De Graafschap-logo en -kleding. Hoe vaker je wint, hoe sterker de tegenstanders worden."

Julian voetbalt zelf bij Blauw Zwart in Wassenaar. "Ik had wel van De Graafschap gehoord, maar was geen supporter. Nu uiteraard wel." Kijkend naar de toekomst heeft Julian wel een droom. "Ooit wil ik op het wereldkampioenschap spelen, het liefst namens een club."

youtube.com/edivisie

De eDivisie is een competitie waar eSporters van alle eredivisieteams uitkomen. Deze competitie wordt wekelijks uitgezonden op Fox Sports. De Graafschap is voor de eDivisie een exclusieve samenwerking aangegaan met Team Gullit. De FIFA-academy van Ruud Gullit ondersteunt haar spelers op het gebied van training en coaching. Regionale, talentvolle eSporters krijgen de kans door te breken in de FIFA-wereld. Er worden vanaf november namelijk regelmatig kwalificatietoernooien georganiseerd door De Graafschap.

Meer berichten