Perfecte tackle techniek Kiki Liebrand
Perfecte tackle techniek Kiki Liebrand (Foto: Femke Besselink)

Eenvoudige overwinning voor DRC Wild Rovers

  Sport

Doetinchem - Zondagmiddag op sportpark De Bezelhorst kwamen de rugbyers van Phoenix uit Delfzijl op bezoek bij de Doetinchemse Wild Rovers. Het bleek een niet al te moeilijke middag te worden voor de Rovers.

De heren uit Delfzijl waren helaas niet op volledige sterkte naar Doetinchem gekomen. Ook de stand in de competitie beloofde niet veel goeds voor de mannen van Phoenix. Phoenix bezet de laatste plaats en sinds vorige week gaan de Wild Rovers alleen en ongeslagen aan kop in de derde klasse Noord-Oost.

Vanaf de Kick of was het eenrichtingsverkeer en binnen 2 minuten stond de eerste score op het bord voor de Doetinchemmers.De Wild Rovers bleken op alle vlakken sterker een dominant voorwaartse pack en de flitsende lijnspeler kregen de kans om vele voorbedachte bewegingen goed te oefenen en zo de tegenstander uit elkaar te spelen. De eerste helft einigde met een stand van 69 - 0.

De tweede helft bleek het moeilijker om de vereiste concentratie vast te houden. Hierdoor konden de mannen uit Delfzijl zichzelf ook manifesteren en wisten de reis van 3 uur enigzins dragelijk te maken met 2 scores op het bord. Eindstand 112 - 10.

Volgens Coach Bram van Gemert een perfecte eerste helft, maar de 2e helft genoeg verbeterpunten. Iets waar hard aan gewerkt word voor de komende wedstrijd, die een stuk moeilijker beloofd te worden.

De Doetinchemse rugbyers hebben nu 2 welverdiende rustweekenden, maar stilzitten doen zij niet. Volgende week bestaat de vereniging 35 jaar en zal er op 3 november een uitgebreid jubileum programma zijn vanaf 14.00 uur op sportpark De Bezelhorst. Iedereen die rugby een warm hard toedraagt en dan met name de Wild Rovers is van harte welkom. Voor meer informatie zie de website of facebookpagina.

Meer berichten