De start met Schepers en Heutinck.
De start met Schepers en Heutinck. (Foto: ARGO Atletiek)

Pascal Schepers wint de JUMBO Halve Marathon Doetinchem

  Sport

Doetinchem - Een fris windje en een mooi najaarszonnetje zorgden voor prima loopweer en een geslaagde editie van deze hardloopklassieker. Het was dan ook gezellig druk op de atletiekbaan van Argo. Tientallen vrijwilligers zorgden ook dit jaar weer voor een puike organisatie waardoor de 400 deelnemers op de 21,1 km en 170 lopers op de 7,5 km voor een mooie tijd konden gaan. Ook de ruim 100 jeugdlopers realiseerden een mooie prestatie op de 1 km en de 2.5 km.

Een klassieker is de JUMBO Halve Marathon Doetinchem natuurlijk al. Maar de zondag gelopen 34e editie gaat ongetwijfeld de boeken in als één met een spannende ontknoping. Schepers maakt deel uit van het ARGO Topteam en liep vorige week zondag nog de Marathon van Amsterdam in een verdienstelijke tijd van 2.46.15 . Zijn doel vandaag was om binnen 75 minuten op de Halve te finishen, dat lukte met 1.15.05 net niet. Vanaf de start ging hij samen met teamgenoot Rick Heutinck (Topteam Argo) aan kop. Deze finishte, zichtbaar ontevreden 11 seconden later. Derde werd Bas Arentz in 1.17.54.

Schepers liep wel een persoonlijk record. Zijn oude record liep hij in Eerbeek, daar werd hij in maart van dit jaar winnaar in 1.18.00.

Mireille Baart uit Wageningen, vorig jaar Nederlands marathonkampioen geworden tijdens de Marathon van Amsterdam finishte als eerste vrouw in 1.22.26, zij had een minimale voorsprong op de Doetinchemse Wendy Mullink (Topteam Argo) die slechts vier seconden toegaf. Samen hadden ze meer dan zes minuten voorsprong op nummer drie de Duitse Silke Niehues.

Bij de 7,5 km ging de winst naar Argo-loper Mudesir Awal Aman in 24.19. Femke Koning won op de afstand bij de vrouwen onbedreigd in 32.28.

Meer berichten