De eerste try van de wedstrijd in de maak
De eerste try van de wedstrijd in de maak (Foto: Lisa Landman)

Doetinchemse rugbyers winnen opnieuw

  Sport

Doetinchem - Na de eenvoudige overwinning op RC Bulldogs vorige week ontvingen de rugbyers van Wild Rovers afgelopen zondag een andere laagvlieger uit de 3e klasse Noordoost. RC Drachten dat slechts een plaatsje hoger op de ranglijst staat dan de Bulldogs was op papier dan ook geen lastige tegenstander. Omdat de Drachtster rugbyers echter incompleet in Doetinchem verschenen en de Wild Rovers overcompleet waren werd besloten om RC Drachten aan te vullen met de Doetinchemse wisselspelers en de spelers die anders helemaal niet aan spelen toe zouden komen, iets dat in de rugbysport niet ongebruikelijk is. Met de topper van volgende week tegen RC Groningen in het vooruitzicht werd besloten om een behoorlijk sterke afvaardiging aan Drachten af te staan zodat er toch twee redelijk gelijkwaardige teams tegenover elkaar aan de kick-off stonden.

Met de kick-off van Drachten was de wedstrijd onderweg, gelijk vorige week in Almere was het ook nu weer een slordige en rommelige openingsfase. Drachten bleek sterker en slimmer in de rucks waardoor de mannen uit Doetinchem continu in de verdediging stonden. De Doetinchemse support was te langzaam en de felheid die Drachten toonde was bij de Wild Rovers ver te zoeken. Zo kon het dat na 10 minuten in de wedstrijd de score werd geopend door RC Drachten, een try met een groengeel randje want het was Gijs van Gemert met een mooie off-load op Femke Besselink die de eerste try op het scorebord zette. De 18-jarige Doetinchemse, die officieel nog bij de Colts (16-18 jaar) uitkomt, liet zien zich uitstekend met de heren te kunnen meten. Met de achterstand werd het ook voor de Wild Rovers duidelijk dat er een tandje bij moest worden geschakeld, er moest meer als team gewerkt worden en het tempo moest omhoog. Enkele minuten na de openings-try trokken de Doetinchemmers de stand weer recht door een try van Rovers Flyhalf David Wullems, deze wist ook de conversie te benutten en zo stond het na een kwartier 7-5. Amper vijf minuten later wist ook eersterijer Bas Rutjes door de Drachtster verdediging te drukken en met opnieuw een rake conversie van Wullems stond het 14-5 en leken de Wild Rovers zich herpakt te hebben van de slechte openingsfase. De verdediging van RC Drachten met Doetinchemse aanvulling bleek echter ook in het vervolg van de eerste helft behoorlijk stug en onverzettelijk. Toch wisten de mannen uit Doetinchem nog twee keer het trygebied van de tegenstander te bereiken, outside center Tristan Kamps en inside center Bjorn Gosselink wisten beiden nog een try te scoren en met een rake conversie van laatst genoemde de ruststand op 26-5 te brengen.

In de rust werden de nodige wissels toegepast zodat ook de heren die Drachten in de eerste helft versterkt hadden de tweede helft in hun eigen team konden spelen. Hierdoor konden ook spelers die de eerste helft op een voor hen nieuwe positie moesten spelen hun eigen vertrouwde plek op het veld weer innemen. Dat, en het feit dat bij Drachten in de loop van de tweede helft de pijp langzaam leeg raakte zorgde ervoor dat de Wild Rovers in de tweede helft gemakkelijk wegliepen bij hun tegenstander. Snel in de tweede helft wisten de Wild Rovers twee tries te drukken, zowel Bjorn Gosselink als Thijs Rademaker wisten de Drachtster defensie te doorbreken. Nadat Drachten nog een maal tegen wist te scoren middels een try van (opnieuw een Doetinchemse speler) Chris Liebrand was het verzet definitief gebroken. Met nog vier tries in het laatste kwartier van Gijs van Gemert (2), David Wullems en opnieuw Bjorn Gosselink werd de eindstand bepaald op 62-12. Opnieuw een overwinning voor Doetinchem, de negende op rij inmiddels.

Volgende week zondag spelen de Wild Rovers opnieuw thuis en dan de wel de kraker tegen RC Groningen, de huidige nummer 2 die slechts een wedstrijd heeft verloren. Kick-off is zoals gebruikelijk om 14:00 uur op sportpark de Bezelhorst.

Meer berichten