De Graafschap O15 kampioen

  Sport

DOETINCHEM – De vreugde was enorm bij zowel de spelers als staf na het laatste fluitsignaal. Voor de tweede keer dit seizoen werd De Graafschap O15 kampioen. Volgend seizoen schuiven de jonge kampioenen door naar O16 en zal de nieuwe lichting in de eredivisie laag gaan spelen. Zowel in de eerste divisie laag als in de eerste divisie hoog stonden de Doetinchemmers van meet af aan bovenaan. In de eerste divisie hoog werd alleen verloren van Almere City en werd er gelijkgespeeld tegen SC Cambuur en Zeeburgia. Alle overige wedstrijden werden gewonnen.

De wedstrijd tegen PEC Zwolle O15 was niet van hoog niveau. Het mooie aan dit soort wedstrijden is dat er veel spanning bij komt kijken en dat is goed voor de ontwikkeling van de jonge spelers. Immers De Graafschap speelt bijna elk jaar play off wedstrijden om te promoveren of om zich te handhaven. Daarnaast was er veel publiek om de wedstrijd te aanschouwen. De bekende opkomsttune werd gedraaid, er waren vlaggen, mascotte Guus en blauw witte pyro zweepten het publiek op en de boys werden fantastisch onthaalt met blauw witte rook.

De Graafschap won de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Doetinchemmer Levi Schoppema. In de 11e minuut gaf Stan Wevers iets over de middenlijn goed druk en veroverde de bal, gaf een perfecte crosspass op Sidd van Houts die vervolgens Quinten Inge aanspeelde. Levi bood zich tussen de elf en zestien aan, ontving de bal van Quinten om vervolgens kort weg te draaien en met links de bal voorbij de keeper te schieten: 1-0. De Graafschap had genoeg kansen en mogelijkheden voor meer treffers, maar de doelpogingen gingen net naast, over of werden van de lijn gehaald. PEC Zwolle was twee keer gevaarlijk met schoten buiten de zestien meter. Hoewel de tweede helft iets minder was, creëerde De Graafschap voldoende kansen voor een tweede treffer, maar ook dit bleef uit waardoor het tot het einde spannend bleef.

Het is een mooie beloning voor het harde werken. De jongens komen niet alleen uit Doetinchem, maar bijvoorbeeld ook uit Haaksbergen, Lochem en Arnhem. Ze moeten er veel voor doen en laten. In plaats van 4 keer per week wordt er nu 5 keer per week getraind en zijn de trainingen langer om nog meer uren te maken. De meeste spelers zitten in Doetinchem op school en trainen na schooltijd. De jongens die verder weg wonen maken lange dagen. Talent hebben ze allemaal, maar alleen met talent kom je er niet. Dat beseffen de talenten zich steeds beter. Binnen de groep zijn er steeds meer jongens die nog iets extra's doen om nog beter te worden. Zo is bijvoorbeeld Levi Schoppema veel gaan trainen op zijn traptechniek en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. De laatste weken heeft hij veel doelpunten gemaakt en assists gegeven. Andere jongens zien dat en hebben dat ook opgepakt door buiten de trainingen om op het veld extra te trainen op voetbalhandelingen. Allemaal voor dat ultieme doel, om profvoetballer te worden.

Meer berichten