Skeeleren voor Energy4All

  Sport

Doetinchem - Op zondag 7 juli gaan IJD '96 en Hessenrijders een sponsoractie houden op de baan op Sportpark Zuid.
Jeugdleden van beide verenigingen gaan een alternatieve Elfstedentocht rijden en de opbrengst van deze sponsoractie gaat naar de stichting Energy4All. De start is om 10.30 uur en het event duurt tot 12.30 uur.
De organisatie heeft voor dat doel gekozen omdat het broertje van jeugdlid Juliet, die bij beide verenigingen skeelert, een energiestofwisselingsziekte heeft.
Een genadeloze ziekte, waar nog geen medicijn voor is. Het onderzoek naar een medicijn is van levensbelang voor alle kinderen en volwassenen die deze ziekte hebben of in de toekomst deze vreselijke diagnose krijgen. Bij de ernstige vormen van de ziekte overlijdt een deel van deze kinderen al voor hun tiende levensjaar.
De organisatie vindt het doel ook mooi, omdat onze kinderen hun energie geven voor kinderen die hieraan een ernstig tekort hebben. Na de sponsorrit ervaren ze hoe kinderen met een energiestofwisselingsziekte zich altijd voelen.
Er kan op meerdere manieren gedoneerd worden. Op het deelnameformulier van de deelnemers is de mogelijkheid om per ronde een bedrag te doneren of een totaalbedrag te sponsoren. Of ga naar actie.energy4all.nl/team/skate4sverre.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden