Showdownvereniging uit Wehl levert topprestaties op NK

  Sport

Wehl - Op zaterdag 22 juni vond het NK Showdown plaats in Amsterdam. Showdown is een flitsende sport voor mensen met een visuele beperking. In Nederland zijn 15 verenigingen en aan de landelijke competitie nemen zo'n 80 spelers deel verdeeld over 4 klasse. De beste 12 vrouwen en de beste 12 mannen mogen deelnemen aan het Nk.

In Wehl is sinds 1 juni 2016 Showdownvereniging Bon-Bini gevestigd die inmiddels uit 12 leden bestaat. Ingrid Welling (41, Wehl), Twan Kruis (21, Nieuw Dijk), Marthe de Kruif (19, Goirle) en Joke Peppelman (47, Zelhem) mochten namens Bon-Bini afreizen naar Amsterdam.

Het was een lange en zware dag en In de voorronde werden er door iedereen 5 wedstrijden gespeeld en daarna kon de tussenstand worden opgemaakt. Twan werd eerste in zijn poule, Marthe en Joke allebei tweede. Alledrie mochten zij uitkomen in de kruisfinales. Ingrid werd derde in haar poule en mocht gaan spelen om de vijfde of zesde plaats. Deze wedstrijd wist zij te winnen waardoor ze vijfde werd. Ingrid heeft al jarenlange ervaring zowel in binnen- als buitenland en is ook al eens Nederlands Kampioen geweest. Twan en Marthe wonnen allebei hun wedstrijden en zij stonden dus allebei in de finale. Joke verloor haar wedstrijd van de regerend nederlands kampioen en mocht spelen voor plek drie of vier. Deze wedstrijd wist zij niet te winnen waardoor ze vierde werd. . Een geweldige prestatie. Joke speelt pas vanaf 2015 showdown en dit was haar eerste NK. In een spannende finale wist Marthe niet te winnen waardoor zij tweede werd. Marthe is echt een aanstormend talent. Zij speelt ook pas korte tijd showdown en dit jaar is zij gepromoveerd naar de hoofdklasse. Ook voor haar was dit haar eerste NK. De finale van Twan was spannend, maar uiteindelijk wist hij met volle overtuiging te winnen. Twan is al een aantal jaren deelnemer aan het NK en is steeds een stapje omhoog geklommen. Vorig jaar werd hij tweede en dit jaar Nederlands kampioen waardoor hij, na het EK van vorig jaar nu ook mag gaan deelnemen aan het WK in Italië dat in Oktober wordt gehouden.

Het is fantastisch om te zien hoe snel de leden van Bon-Bini weten te groeien. Inmiddels doen 7 van de 12 leden mee aan de landelijke competitie. Door de inzet van Ingrid kan er al een flink aantal jaren showdown gespeeld worden en samen met Twan kan zij de leden de fijne kneepjes van de sport showdown bijbrengen.

Meer berichten