Start2Walk, een goed idee

  Sport

Doetinchem - Als je er over denkt met wandelen te beginnen, dan doet zich nu een unieke kans voor. Je kunt er zo langzamerhand ook niet meer omheen. Alle onderzoeken wijzen uit dat een goede wandelbasis je gezond en fit houdt, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is bovendien verstandig met wandelen te starten via een trainingscursus van een gediplomeerde trainer. Daarmee bouw je het verantwoord wandelen stap voor stap op. Dit kan nu bij ARGO Atletiek met Start2Walk.

Start2Walk, de naam zegt het al, het is een korte cursus waarbij mensen met een minder goede conditie worden getraind om een stuk te kunnen wandelen. Het doel is om na zes weken een afstand (3, 6 of 12 kilometer) van het Wandel Festival Doetinchem op 29 september te kunnen afleggen in eigen tempo.

De training wordt geleidelijk opgebouwd, afhankelijk van de fitheid van iedere deelnemer. Start2Walk wordt gegeven in groepsverband onder begeleiding van een erkende looptrainer. Het is daarmee ook nog een gezellige bezigheid. De start is op 22 augustus en duurt tot 26 september. De trainingen zijn op de atletiekbaan van Argo op sportpark De Bezelhorst in Doetinchem. Tijd: 10.45 uur tot 12.00 uur. De kosten bedragen 10 euro. Ter kennismaking is een introductieles vooraf mogelijk.

Voor opgeven en/of informatie mail naar: mariette.tenbokkel@argoatletiek.nl of kijk op www.argoatletiek.nl.

Meer berichten