Alexander Megens (midden) krijgt de Gouden Schoen van Fabian (links) en Sem.
Alexander Megens (midden) krijgt de Gouden Schoen van Fabian (links) en Sem. (Foto: Roel Kleinpenning)
Gouden Schoen

Kers op taart voor Alexander

  Sport

Gaanderen - Kampioen worden met 23 (van de 26) gewonnen wedstrijden en de magische grens van 100 doelpunten geslecht. Het was een droomseizoen voor VVG'25. Als kers op de taart veroverde Alexander Megens de Gouden Schoen als topscorer van de gemeente Doetinchem.

(door Martijn Kraan)

"Het afgelopen seizoen ga ik nooit meer vergeten. Ik was nog nooit kampioen geweest, ook in de jeugd niet. Nu gebeurde dat op een prachtige manier en dat ik ook nog de Gouden Schoen won, maakt het helemaal af", lacht de 19-jarige goalgetter. Vorige week kreeg hij de bokaal overhandigd bij Jeannette Schoenmode in Gaanderen, sponsor van deze prijs die in het leven is geroepen door Doetinchems Vizier.

Megens, die best tot zijn recht komt als nummer 10 achter de diepe spits, wist 20 keer doel te treffen. "Nadat we kampioen waren geworden, zei de trainer dat het tijd was voor de individuele prijzen." De successen werden flink gevierd met een rondtocht op de platte wagen door het dorp en een teamuitje naar Düsseldorf in de zomerstop.

Trainer Lars Krabbenborg schreef in zijn eerste seizoen direct historie bij de Gaanderense vierdeklasser door met de blauw-witten te promoveren. Megens: "Hij heeft veel veranderd, ook mentaal. De focus ging bij iedereen op het voetbal: op zaterdag niet meer tot laat stappen maar op tijd naar bed. En ook de manier van trainen sloeg aan."

En dus gaat hij komend seizoen naar de derde klasse. "Ik ben benieuwd hoe we ons daar staande houden. Het zal niet eenvoudig worden. Maar persoonlijk zou een plek in de top-5 mij wel reëel lijken. De selectie blijft intact en er komt nog wat talent uit de jeugd aan. Hoeveel ik er komend jaar ga scoren? Laten we zeggen dat mijn doelstelling is de Gouden Schoen nog een jaar te houden."

Meer berichten